Ronald Verheyen

beschrijving bewerken

De Vlaming Ronald Verheyen (1951) is een gepensioneerde leraar en heeft een loopbaan van veertig jaar onderwijs achter de rug. Hij gaf Engels en Nederlands aan het Atheneum in Antwerpen. Van jongs af aan toonde hij grote interesse in dierkunde en evolutieleer. In Deurne kocht hij voor 25 Belgische Frank iedere maand een pocket van Bob Morane of Biggles. Vanaf 1966, toen Engeland de wereldbeker voetbal won, raakte hij in de ban van alles wat Brits was. Zo groeide ook de interesse voor mysterieuze verhalen en thrillers. 

Verheyen legde zich in eerste instantie toe op schrijven voor de jeugd met een grote rol voor de dierenwereld. In 2000 debuteerde hij met Knoflook met Bloed, een novelle uit de bundel Huiverig. Daarna volgden meer spannende jeugdboeken: Het Spook en de Duisternis, Zwaardneus, Het Oog van de Draak, Het Vervloekte dorp, Mastodont, Gebeten, Kaken, en Klauwen. Ook leverde Verheyen een bijdrage voor twee Junior Monsterboeken bij Kramat: Killiecrankie en Ei.

Hemelse Dood (2014) is zijn eerste thriller voor volwassenen. Hoofdinspecteur Severijns onderzoekt de moord op een verminkte jogster in het Antwerpse stadspark. 

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic