Tim Willocks

beschrijving bewerken

Tim Willocks is een Engelse auteur. Hij werd in 1957 geboren in Stalybridge, een landelijk industriestadje in het Pennine-gebergte in Noordwest-Engeland. Tot zijn elfde bezocht hij de rooms-katholieke nonnenschool van de Zusters van de Heilige Familie van Bordeaux, die hun leerlingen niet bepaald de roede spaarden. In 1979 haalde hij cum laude zijn graad in de exacte wetenschappen en in 1983 studeerde hij af als arts en chirurg. Na enkele jaren als beginnend arts te hebben gewerkt in een aantal specialismen (algemene chirurgie, interne geneeskunde, kindergeneeskunde, eerstehulpgeneeskunde, orthopedie en hartchirurgie) in ziekenhuizen overal in Engeland, was hij tot 2003 werkzaam in Londen als psychiater en verslavingsarts.

Willocks' eerste roman, Bad City Blues, werd in 1991 gepubliceerd en in 1999 verfilmd met o.a. Dennis Hopper. In de Mattias Tannhauser serie werden The religion  (2006) en The twelve children of Paris  (2012) naar het Nederlands vertaald, respectievelijk als De orde  en De twaalf kinderen van Parijs. Van de diverse standalones die Willocks schreef werd vooralsnog alleen Green river rising  uit 1995 vertaald (Opstand in de hel ).

 

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic