Waar

Bibliotheek Neude in Utrecht

Wanneer

Donderdag 9 juni 2022, van 18:00 tot 22:00

Wie

Thomas Olde Heuvelt
Marion Pauw
Charles den Tex
Loes den Hollander
Jeroen Windmeijer
Willem Asman
Jens Vern
Dana Smit
Peter Römer
Anya Niewierra
Ingrid Oonincx
Marlen Visser
Liesbeth van Kempen
Isa Maron
Michael Berg
Bureau Dupin

De Avond van het Spannende Boek

Thrillerfans en schrijvers komen op donderdag 9 juni 2022 samen in Bibliotheek Neude tijdens de Avond van het Spannende Boek. Een avond vol interviews, films, een moordquiz en de tevens de uitreiking van de Nederlandse Thrillerprijzen, waaronder de NBD Biblion Gouden Strop en de Hebban Thrillerprijs.

Ontdek alle motieven van bekende Nederlandse thrillerschrijvers als Thomas Olde Heuvelt, Marion Pauw en Loes den Hollander tijdens interviews en voorleessessies. Of schuif aan bij Charles den Tex, Peter Römer en Willem Asman. En maak kennis met interessante nieuwkomers zoals Dana Smit afkomstig van de Londense recherche.

Het filmprogramma – verwacht sciencefiction, horror en misdaad – wordt samengesteld door Filmmagazine Schokkend Nieuws. Ga de uitdaging aan en speur mee in echte cold cases, in samenwerking met onderzoeksbureau Dupin, leer crimineel Utrecht kennen, en test je kennis in een moordquiz. Het Moordwijven-collectief, thrillerauteurs Anya Niewierra, Ingrid Oonincx, Marlen Visser, Liesbeth van Kempen en Isa Maron, zorgen voor de thrillerquiz. Uiteraard zijn er boeken en laat je je favoriete titels signeren.

De Avond van het Spannende Boek is de aftrap van de Nederlandse Thriller Tiendaagse.

BESTEL TICKETS

Uitreiking van de Nederlandse Thrillerprijzen