Blogpost: Selene

2018 en 2019

25-12-2018 door Selene 11 reacties
aa1bdc6afd1eb88d0523c570c132093b.jpg

Gelezen in 2018

In 2018 heb ik tot nu toe 65 boeken gelezen. Studieboeken tel ik ook mee! Ik ben nog bezig in een Nederlands en een Engels boek, dus dat aantal zal voor het eind van dit jaar nog wel wat stijgen. Helaas geen Duits gelezen dit jaar, terwijl er nog wel een paar Duitse boeken op mijn TBR-stapel liggen.

Totaal per taal dit jaar (tot nu toe):
Nederlands: 30
Engels: 21
Japans: 14

Voor mijn Hebban-challenge tel ik natuurlijk niet alles mee (zelfs Goodreads heeft niet alle boeken die ik lees in hun database staan), daarom stond mijn HRC op 25. En dat heb ik dit jaar net gehaald :)

Plannen voor 2019

Voor 2019 heb ik mijn HRC op 25 gezet, maar eigenlijk ben ik van plan om te kijken of het me lukt om 100 boeken in totaal te lezen (alle talen samen geteld). Geen idee of dat gaat lukken, want 2019 wordt natuurlijk ook weer een druk jaar...
In ieder geval wil ik weer meer boeken lezen dan ik koop/krijg (zie de grafiek in de banner voor de aantallen die ik dit jaar heb gekocht/gekregen).
Ik heb in 2018 namelijk wel meer boeken gekocht dan dat ik heb gelezen, vooral omdat ik op vakantie in Japan veel boekwinkels heb bezocht:
"Dat is wel een boek voor jongens hoor!"
"Weet ik (^-^)"
"De tekst in dat boek is wel Japans hoor!"
"Weet ik, is geen probleem (^-^)"
Bezorgde boekverkopers!

Voor de rest ga ik de boeken uitlezen die ik momenteel van vrienden heb geleend, veel "lees uit eigen kast" (en kijken wat ik wil houden en wat niet) en natuurlijk nieuwe boeken lezen voor de Jeugdliteratuurclub! Ook over studieboeken blijf ik stukjes schrijven, want het lijkt me namelijk handig om als docent recensies te kunnen lezen over boeken die je misschien wil gebruiken in je lessen (zeker op de universiteit, waar docenten iets meer keuze hebben in de boeken die ze willen gebruiken).

Lezen jullie ook in meer talen? En wie gaat er ook vooral uit eigen kast lezen in 2019?

Lees verder op mijn site

Reacties op: 2018 en 2019

Gesponsorde boeken