Janneke Bouwman Hebban Recensent

Blogpost: Janneke Bouwman

Bestaat toeval?

Naast het lezen van thrillers vind ik af en toe een roman of feelgoodboek ook heerlijk om op te pakken. Eén van mijn favorieten is het boek Midwinter van Rosamunde Pilcher. Dit boek heb ik jaren geleden voor het eerst gelezen uit de boekenkast van mijn moeder, daarna een keer van de bieb geleend, daarna een keer zelf in de boekenkast gehad als bookcrossboek. En ik heb nu de Engelse versie in de kast staan. Inmiddels heb ik het boek zeker 3 of 4 keer gelezen.
Afgelopen week had ik in de vakantie zoiets van: o ja, dat boek zou ik nog wel weer eens willen lezen. En dan lekker de Nederlandstalige versie, want dat bladert zo lekker weg :-). Maar ja, ik had alleen de Engelse versie in de kast staan. En nog een paar recensieboeken die om aandacht schreeuwden. Kortom: op dit moment kwam het er niet van.

Sprongetje naar vandaag: ik moest gisteren en vandaag voor mijn werk in Utrecht zijn en ga dan met het openbaar vervoer. Dan loop je automatisch langs de Boekspot op Hoog Catharijne (als je richting het centrum gaat). Als rechtgeaarde boekliefhebber loop ik daar natuurlijk nooit voorbij! Gisteren een kijkje genomen; niks bijzonders. Vandaag weer een kijkje genomen en de planken stonden ineens veel voller met boeken. En wat staat daar tussen, bij de nieuw binnengebrachte boeken? Je gelooft het niet maar het is echt waar: Midwinter van Rosamunde Pilcher!
Er was geen bedenken aan; dat boek ging gelijk in mijn tas natuurlijk :-).

Toeval bestaat niet, is mijn heilige overtuiging, maar dit kwam wel heel erg goed in mijn straatje van pas......

Heb jij ook een boek wat je graag leest en herleest en herleest en herleest?

Reacties op: Bestaat toeval?