Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Blogpost: EviLucas

Blogpost 1: Back van Dirk Bracke

29-01-2023 door EviLucas 3 reacties
Hey lieve bloggers, 

Heb je altijd al willen weten hoe de achterbuurten van Brussel eruit zien? Meer willen weten over straatbendes? Een boek van Dirk Bracke willen lezen? 

Wel ik ook en vandaar dat ik 'Back' van Dirk Bracke ga lezen. 

Dit boek heb ik gekozen omdat het onderwerp; jeugdbendes, criminaliteit en verliefdheid heel veel spanning met zich meebrengt, wat ik erg interessant en boeiend vind om te lezen. 

Het verhaal speelt zich af middenin de wereld van straatbendes in Brussel. Tussen de bendes is er sprake van grote haat, voornamelijk om huidskleur. Een meisje, Mavela is verliefd op een jongen uit een andere bende, wat zwaar verboden is. 
Dit leidt tot veel drama en miserie. 

De Vlaamse schrijver Dirk Bracke heeft geleefd van 4 juni 1953 tot 15 juni 2021. Hij schreef voornamelijk jeugdboeken met het onderwerp misbruik, moorden, drugs, verliefdheid, .... 

Iets wat hij vaker deed voordat hij begon aan het schrijven van een boek was een uitgebreid onderzoek over het onderwerp waar hij over wou schrijven. Zodat hij zijn werk een journalistieke toets kon meegeven. 

Lees samen mee met mij en ik lees graag jullie mening in de recensies over het boek.

Tot snel! 
Liefs Evi

Reacties op: Blogpost 1: Back van Dirk Bracke