Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
    Liesbeth Jochemsen Auteur

Blogpost: Liesbeth Jochemsen

Boeklancering Het goud van de Gelaarsde Kat

Hè, hè! Eindelijk even bijkomen van een druk weekend met een fantastische boeklancering in Hoorn. Nederland en België zijn weer 10 geweldige boeken rijker:
Cecile Korevaar- Wat jij niet weet
Jeroen Kraakman- Als de dichter zingt
Fiona Hack- Allard en de magische zuurstok
Jojanneke Buschgens- Salomé
Sonn Franken- Bleke Demonen
Jolanda Zuydgeest- Een gouden gezin
Marc Kerkhofs- Beet
Marguerita Le Roy- Midland
Garvin Pouw- Schaduwkoningin
En natuurlijk mijn eigen boek: Het goud van de Gelaarsde Kat.

Het was een dag die al vroeg begon. Ver voor 6:30u was ik al wakker. Toch nog even omgedraaid. Weer wakker. Weer omgedraaid. Uiteindelijk om 8.00u toch maar opgestaan. Na een ontbijt en het nogmaals controleren van de spullen (heb ik aan alles gedacht) begon de lange rit naar Hoorn.
Eenmaal aangekomen in Schouwburg Het Park bleek de sfeer er daar al goed in te zitten. Voor een deel heb ik het programma kunnen volgen, met onder andere een inspirerende lezing van Buddy Tegenbosch die vertelde wat de ingrediënten van een goed verhaal zijn. Er moesten echter ook foto's worden genomen en de allerlaatste voorbereidingen voor de lancering worden getroffen.
Wat was dat spannend! Terwijl het publiek alvast opgewarmd werd, stonden wij in de coulissen te wachten, met onze ingelijste cover. En toen was het zo ver. Eén voor één werden onze namen en boektitels opgenoemd en mochten we het podium op. Ikzelf vond het best spannend, voor zo'n grote zaal en was blij dat ik niet de eerste was.
Nadat we allemaal pontificaal in een rij in het midden van het podium waren gaan zitten, kreeg ieder van ons afzonderlijk nog wat aandacht. Van te voren mochten we aangeven wat we in die tijd wilden doen. Zo waren er twee prachtige boektrailers en lazen sommigen een stukje voor uit hun boek, één van ons deed dat zelfs bij kaarslicht.
Ik vond het lastig om iets te bedenken dat niet te afgezaagd is. Uiteindelijk kwam ik op het idee om de 4 hoofdpersonen uit Het goud van de Gelaarsde Kat te interviewen. Deze interviews komen binnenkort online, dus houdt deze pagina in de gaten.
En toen, eindelijk, kregen we allemaal het eerste exemplaar van ons eigen boek in handen! Ik voel me echt zo trots! Hierna konden mensen onze boeken kopen en meteen laten signeren, want wij stonden inmiddels in tweetallen achter statafels te wachten.
Het was erg leuk om te zien dat familie en vrienden helemaal naar Hoorn zijn gekomen voor de lancering. En ik heb een aantal bloggers en andere facebook-bekenden in het echt mogen ontmoeten. De dag werd afgesloten met een heerlijk diner bij de Chinees, gekregen van mijn lieve ouders.

Lees verder op mijn site

Reacties op: Boeklancering Het goud van de Gelaarsde Kat