Blogpost: Johann van Rossum

Camino Primitivo / voorlopige werktitel

"Onze vaders en Weesgegroeten' werd in 2015 mijn debuut als schrijver. Een boek over de eenzame tocht van een fietser door België, Frankrijk en Noord-Spanje. De Camino Francés door Spanje is de meest gelopen pelgrimsroute naar Santiago de Compostela, ik deed hem op de fiets. In mijn eentje. Pelgrimeren is afzien... dat heb ik geweten en vastgelegd in het boek. 
Nu een paar jaar en een paar boeken verder, wil ik wéér naar Santiago in Noord-Spanje.

Deze keer ga ik te voet de Camino Primitivo lopen, 320 kilometer door het ruige berggebied van Asturië en Galicië, van Oviedo naar het graf van St. Jacobus. Natuurlijk zit er weer een boek in, maar ik ga wél een compleet ander verhaal vertellen. Het verhaal van de wandelende pelgrim met zijn hond; ik kan het niet laten ook in dit boek een Rhodesian ridgeback een prominente rol te geven.  De ontmoetingen met de zwerfhonden van het Iberische schiereiland, de wreedheden jegens de prachtige Spaanse windhonden (Galgos), de hondengevechten en ontmoetingen met het tuig van de Spaanse richel.

Of hij het nu wil of niet, mijn hoofdpersoon wordt er mee geconfronteerd. Een man die alles al lijkt meegemaakt te hebben en daarom juist de pelgrimstocht doet samen met zijn Emotional Support Dog. De hond getraind in het signaleren en vermijden van stressvolle situaties voor zijn baas, is er op een dag ineens niet meer. Ga daar maar eens mee om met je 'post-traumatic stress disorder'...

Het verhaal heb ik al helemaal in mijn hoofd. Ik moet ter plekke nog wat research doen: volgend voorjaar loop ik met mijn Goof, die route. We gaan drie weken samen lief en leed (en mijn tentje) delen. Die zomer ga ik schrijven aan mijn beste thriller! Een boek mét honden en ook een beetje vóór die honden. Ik beloof dat ik het spannend ga maken en je mag van mij weer een verrassend plot verwachten.


54936f5b0c865cb862be6e8698ca9193.jpg2ceabd6d3553150b08924f68a62a94de.jpg

Lees verder op mijn site

Reacties op: Camino Primitivo / voorlopige werktitel