Jaimie Pisonier Auteur

Blogpost: Jaimie Pisonier

Cultuurprijsuitreiking 2018

Hallo lieve lezers,
 
Wat een geweldig leuk nieuws heb ik jullie te vertellen! Echt wel hoor!
 
Onlangs stak er een mail in mijn inbox: een uitnodiging van onze gemeente voor de cultuurprijsuitreiking 2018. Wauw, ik mocht de prijs ‘debuut van het woord’ in ontvangst komen nemen. De stress sijpelde mijn, toen nog koortsige, lichaam binnen. Oei, ging ik op tijd genezen zijn en had ik tegen dan mijn stem ook terug?
De bewuste avond naderde en ik sterkte langzaan aan, alleen mijn stem kwam niet terug. Nu moest ik gelukkig niet tegen het publiek spreken. Wie die avond wel lovende en respectvolle woorden over mij en mijn debuutroman 'Vriendschap en liefde - Jack & Anouk' uitsprak was de voorzitter van cultuur. Ik was er echt even stil van. Zo'n mooie 'recensie' horen opzeggen, ja, dat deed iets met mij. 
Ik mag deze woorden ook met jullie delen en dat wil ik heel graag doen.
 
De cultuurprijzen worden gepresenteerd door de leden van de Cultuurraad. 
Als voorzitter geeft ik de aftrap met de prijs: ‘debuut Woord’. Deze gaat naar Jaimie Pisonier. 


 
Het boek ‘Vriendschap en liefde’ is het debuut van Jaimie Pisonier. De schrijfster heeft dyslexie, maar dat hield haar niet tegen om met succes schrijfcursussen zoals ‘kortverhalen en creatief schrijven’ te voltooien. Iets helemaal anders dan haar opleiding haarverzorging trouwens. Het boek is het resultaat van haar doorzettingsvermogen en het bewijs dat je met de nodige moed & volharding je droom kan verwezenlijken. Wat opvalt bij het lezen van dit boek is het typisch Vlaamse taalgebruik. Woorden en gezegden voelen dus heel vertrouwd aan. Het verhaal gaat over Anouk, een jonge vrouw die genoeg heeft van al het bedrog en het verlies in haar leven. Als ze op zoek gaat naar een huisgenoot om de kosten voor haar huis betaalbaar te houden, komt Jack in haar leven. Anouk probeert angstvallig om niet verliefd te worden op hem, het mag echter geen verrassing heten als ze daar niet echt in slaagt.

Vriendschap en liefde is een feelgood roman die vlot leest en een lach en een traan combineert. Pisonier gebruikt een aangename schrijfstijl met korte zinnen. De dialogen zijn gevat en uit het leven gegrepen. Het verhaal oogt realistisch en verveelt niet. Centraal staat de boodschap dat je nooit ver genoeg kan vluchten voor de problemen uit het verleden. Het einde is voorspelbaar, maar dat is ook waar het bij feelgood om draait.

Ze bracht haar debuutroman in 2017 uit in eigen beheer en mocht in De Standaard Boekhandel in Edegem een signeersessie geven om de verkoop te starten.  Jaimie Pisonier zette haar eerste voorzichtige stappen in de boekenwerelden is een schrijfster om in het oog te houden. Het boek is te ontlenen in onze bibliotheek. 
Door het doorzettingsvermogen dat tot dit boek heeft geleid en het hoge feelgood gehalte verdient het 4 sterren en de prijs van debuut voor Woord. Mag ik vragen dat Jaimie Pisonier haar prijs in ontvangst komt nemen? Proficiat!
 
Laat de foto's (zie website) het vervolg maar vertellen. Ik heb de rest van de avond met een lach op mijn gezicht rondgelopen.

Gemeente Rumst, dank u!


Lees verder op mijn site

Reacties op: Cultuurprijsuitreiking 2018