Eline Huls Hebban Recensent

Blogpost: Eline Huls

De liefde voor het fantasy genre

Vroeger toen ik nog veel jonger was, keek mijn broer naar Buffy The Vampire Slayer. Ik geloof dat ik een jaar of 6 was, maar ik heb het altijd een interessante serie gevonden. Nu ben ik 21 en kijk ik deze serie zelf nog wel eens terug. Ik kan met grote zekerheid zeggen dat hier mijn voorliefde voor vampierverhalen is ontstaan. Het is echter niet gebleven bij de vampiers. Het heeft zich beetje bij beetje uitgebreid en inmiddels zit ik zo diep in het fantasy genre dat er geen redden meer aan is. Ik zit er midden in en zal me koest moeten houden. Het is namelijk net als drijfzand, hoe harder je je best doet om er uit te komen, hoe dieper je er in zakt.

Een van mijn favoriete series blijft altijd wel de Harry Potter serie. Er is plek in mijn hart (en boekenkast) voor meer series, maar deze zal ik nooit laten gaan. Het verhaal van een jongen die zich eindelijk in zijn eigen wereld bevindt en daarmee een thuis heeft gevonden maakt veel los. De hele wereld is zo goed doordacht en de dingen kloppen gewoon. Het is spannend, interessant en uitgebreid, maar hoe uitgebreid en gedatailleerd het ook wordt; saai is het nooit.Binnen de serie is deel 5 'De Orde van de Fenix' mijn lieveling. Het is een flinke pil (pluspunt!) en het is vanaf het begin interessant. Er worden nieuwe mensen geïntroduceerd en er wordt heel veel informatie gegeven over de achtergrond van Harry. Waarom is nou juist hij "The Chosen One."  Waarom is hij "The Boy Who Lived."

Het belangrijkste bij mijn fantasy boeken is dat zij zorgen dat ik mezelf in een andere wereld begeef. Natuurlijk kan dat ook met een literaire thriller of een chicklit, maar deze spelen zich vaak nog af in een samenleving die wij kennen. Fantasy geeft mij net dat beetje extra waar ik soms naar verlang. En dus blijf ik altijd terug komen.

Reacties op: De liefde voor het fantasy genre