Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Blogpost: sven (JustBooks)

Een herlezen jeugdboek: Te oud of niet?

Bij het controleren van mijn boekenkast vond ik een oud jeugdboek terug waarvan ik eigenlijk vergeten was dat ik hem nog liggen had.
Bloedgeld van Simone Van Der Vlugt. Dit is een boek dat ik gekregen had in mijn tienerjaren. Heb er indertijd enorm van genoten om het te lezen.
Dus dacht ik bij het terugvinden: Het is niet omdat ik volwassen ben dat ik geen jeugdboek meer mag lezen. Mijn zoon van 9 heeft daar blijkbaar een ander gedacht over. Volgens hem ben ik te groot en te OUD om zo'n boeken te lezen.

Is dit zo? Ben je eigenlijk te oud om op volwassen leeftijd een jeugdboek te lezen? Persoonlijk vind ik van niet. Ik geniet nog altijd evenveel van de reeks van het het dolfijnenkind van Patrick Lagrou. Ik lees ze natuurlijk een heel stuk rapper dan toen ik ze las als kind. 
Ze zijn geschreven in een makelijkere schrijfstijl dan de boeken die ik nu normaal gezien lees.
Jammer genoeg mag het boek Bloedgeld nu wel weg want de pagina's beginnen te lossen en het plastieklaagje rond de kaft is volledig aan het loskomen. En dan nog die oude chocomelkplekjes door mijn onoplettendheid toen ik jonger was. 

Zijn er nog lezers die hun jeugdboeken herlezen van vroeger of die zelf nieuwe zouden durven lezen?  Zelf heb onlangs eens stukje gelezen uit de mijn oudste zijn boeken van De waanzinnige boomhut. Vond ze wel nog grappig.

Reacties op: Een herlezen jeugdboek: Te oud of niet?