Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Blogpost: sven (JustBooks)

Film beter dan het boek

Geef het niet graag toe,maar voor 1keer vond ik een boek minder goed dan de film die ervan gemaakt is.
Dacht dat dat nooit ging gebeuren. Aan de andere recensies te zien van Jurassic Park van Michael Crichton.

Het boek stond plots in de ruilkast en ondanks mijn uitpuilende boekenkasten thuis kon ik deze niet laten liggen. De film vond ik vroeger zo enorm goed dat ik dacht dat het boek gewoon het beste ging zijn die ik ooit gelezen had. Dit boek moest ik dus zeker meenemen en even tussendoor gelezen hebben.

Met de film in gedachten begonnen aan het boek, maar was er al aan van in het begin. Sommige zaken van het boek zijn het omgekeerde van die in de film. Dit zorgde soms voor wat verwarring bij het lezen.

Halverwege het boek was er nog steeds niet veel gebeurt van noemenswaardige spanning. Na de helft van het boek kwam de spanning dan wel weer nu en dan opzetten. Jammer dat de spanning nooit langer duurde dan enkele regels.

Dus voor 1keer geef ik toe dat ik de film beter vond dan het boek. Ook heb ik gezien dat dit mijn eerste keer is dat ik andere gedachten heb bji een boek dan de anderen die dit gelezen hebben. Gebeurt ook niet veel.

Heb wel met dit boek de volgende categorieen kunnen afvinken

Een what if boek; Wat als we de dinosauriers kunnen tot leven brengen
Een verfilmd boek; logisch
Een beestachtig boek: Als dit niet beestachtig genoeg is
Een boek op een eiland: 95% speelt zich af op een eiland

Op naar het volgende boek.

Reacties op: Film beter dan het boek