Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
    Garvin Pouw, schrijver/fantast Auteur

Blogpost: Garvin Pouw, schrijver/fantast

Garvins schrijven deel 2

Welkom terug!
Dit is het tweede Blog over mijn schrijfwerk, wat is er alweer veel gebeurd! Mijn boek is net terug van de eindredactie en iemand heeft heel goed zijn best gedaan om al mijn zwarte lettertjes te vervangen door rode lettertjes. ;) In eerste instantie schrok ik van de hoeveelheid correcties in mijn manuscript, maar ik heb me door collega-schrijvers laten vertellen dat dat normaal is. Het is mooi om te zien hoe het boek stukje bij beetje geperfectioneerd wordt. Het is een dik boek, meer dan 200.000 woorden, dus ik heb voorlopig nog genoeg te doen. Ik houd nu eenmaal van lange verhalen. Ik neem je in mijn boek mee naar een heel andere wereld en zo’n tripje mag best wel even duren. Valtada is een grote, rijke wereld en er is genoeg over te schrijven. Sowieso moet je eerst de tijd nemen om je aan te passen aan je nieuwe omgeving, je in kunnen leven in de karakters en dan pas kan het echte avontuur beginnen.
Terug naar het proces. Alles lijkt ineens razendsnel te gaan, het is al bijna oktober en dat betekent dat we nog ruim twee maanden de tijd hebben om het boek af te maken. De cover is inmiddels af! (mocht je die gemist hebben, ga gauw bij ‘Valtada’ op facebook of Godijnpublishing.nl kijken) Ik ben erg blij met de cover. Het is bijna helemaal zo geworden als ik in gedachten had, zo fijn dat Jen Minkman, de vormgever, dat voor elkaar gekregen heeft. De online voorverkoop is inmiddels ook gestart, en omdat de achterflappen nog niet klaar zijn en er natuurlijk wel iets aan omschrijving bij moest staan, werd mij gevraagd het boek in een regel of vier samen te vatten. Een boek van ruim 600 blz vangen in vier regels, dat was voor mij wel een uitdaging.
Inmiddels zitten wij te zwoegen op alle kleine aanpassingen in de tekst en het wegwerken van schoonheidsfoutjes. Gelukkig word ik daarin bijgestaan door mijn lieftallige vrouw Leonie, die absoluut even vermeld moet worden omdat ze als mijn thuisredactrice, er net zoveel tijd aan kwijt is als ik. (Dank je wel Leonie!)
Is dat dan alles? Nou nee, bij lange na niet. Een boek winkelklaar maken is één ding, maar daarnaast moet er ook genetwerkt worden. Als beginnend schrijver moet je het toch van de publiciteit hebben, nietwaar? Via een lieve collega kwam ik in contact met een journaliste van van de regionale krant ( De Gelderlander) en zij heeft een artikel geschreven over ons bijzonder ingerichte huis, dat uiteraard ook weer een link heeft met Valtada. Leuk om te doen, al moest er even heel veel worden opgeruimd. Dat hoort erbij als je jonge kinderen hebt ;) (Wanneer het artikel verschijnt, tip ik jullie uiteraard via de facebookpagina van Valtada) Hoewel de nadruk in het artikel op onze lifestyle ligt, wordt er wel in vermeld dat ik een Nederlandse fantasyauteur ben en dat is natuurlijk mooi meegenomen. Zelf timmeren we ook aan de weg, want tegelijk met deze blog lanceer ik mijn eerste vlog op YouTube. Daarin hebben we een klein portret gemaakt van mijzelf als schrijver en het is de bedoeling dat ik in komende vlogs kleine voordrachten ga doen uit ‘Schaduwkoningin’. Kan je bijna niet wachten tot het 9 december is? Houd dan vooral mijn vlogs in de gaten!
Ik ben ook in het veld aan de slag gegaan. Zaterdag 13 September was ik in de stand van Godijn publishing om achter de schermen mee te kijken met mijn collega’s Nienke Pool (Falco en de gestolen Stympha’s) en Marc Lommert (De Drie Werelden – De Eerste Wereld). Dat was een heerlijke dag, en ik heb veel geleerd! De volgende stop op de agenda is Castlefest wintereditie. Daar ga ik het boek ook nog even voor–promoten, maar dan duurt het nog maar een weekje totdat ik het eerste exemplaar van ‘schaduwkoningin’ in de hand mag houden.Voor nu laat ik het er weer even bij. Volgende keer nieuwe ontwikkelingen! 
Groet, Garvin

Reacties op: Garvins schrijven deel 2