Blogpost: Louise

Gelezen in juni

01-07-2019 door Louise 1 reactie
Er is een nieuwe maand aangebroken, dus ik ben weer achter mijn laptop gekropen om een up-date van mijn gelezen boeken te schrijven. Op de val reep heb ik 5 boeken gelezen (gister avond las ik nog net een boek uit haha). Ik heb deze maand een mix van vanalles gelezen en dat beviel mij wel. 

8ad931249fee4a267d348f1b2faf0902.jpgLucinda Riley - de zeven zussen 
Na de plotselinge dood van hun vader komen Maia en haar zussen bij elkaar in hun ouderlijk huis. De zussen werden als baby door Pa Salt geadopteerd en krijgen na zijn dood allemaal een brief met een mysterieuze verwijzing naar hun afkomst. Maia's verleden brengt haar naar Rio de Janeiro. Daar aangekomen probeert ze met de weinige aanwijzingen die ze heeft haar achtergrond te ontrafelen. Het voert haar tachtig jaar terug in de tijd, naar de bouw van het wereldberoemde Christus de Verlosser-beeld én de roerige jaren twintig in Parijs. Slaagt zij erin haar ware identiteit te achterhalen?

Oke, ik voel mij een beetje een spuit elf.  Na alle positieve recenties, ga ik ook even vertelen dat dit een fantasstisch boek is. In het begin van 2019 heb ik het boek gereserveerd bij de bibliotheek, alleen was het boek zo populair dat de wachtlijst lang was. Toen ik het boek bij de boekhandel zag liggen, besloot ik het maar mee te nemen. En ik blij dat ik dat gedaan heb. Wat een leuk boek. Het duurde even tot ik erin zat en moest even wennen aan de schrijfstijl. Maar snel vond ik het fanatsitisch worden. Het is een mooi verhaal en niet alleen zoet sappig. Er wordt een roerig leven met ups en downs besproken. Het boek blijft realistisch. 

1f218b93875bfb94ea94301dee567359.jpgSophie Kinselle - Mijn niet zo perfecte leven 
Katie Brenner heeft er genoeg van om een ‘nobody’ te zijn. Daarom gaat ze werken bij een trendy reclamebureau in Londen. Haar baas Demeter is een helse verschrikking, maar daar kan Katie wel tegen. Tot ze totaal onverwacht wordt ontslagen. Met al haar dromen in duigen gaat ze noodgedwongen terug naar het platteland van Somerset, waar haar vader een luxe biocamping is begonnen. Die wordt een geweldig succes. En wie is een van de eerste bezoekers? Katie zweert wraak.

Een prima boek voor tussendoor. Niet heel bijzonder en zeker geen hoog vlieger. De verhaallijn vind ik orgineel bedacht. Hier en daar een beetje onrealistisch. De personages maken ook een omzwaai en dit irriteerde mij een beetje. Van haat naar poes lief en aardig. Dit had niet gehoeven van mij. 

4a3477aa999daa48c5304017161ccc90.jpgMichelle Richmond - Het huwelijkspact
Jake en Alice zijn pasgetrouwd. Op de bruiloft ontvangt het stel een huwelijkscadeau van een van de cliënten van Alice; een uitnodiging om deel te nemen aan een exclusieve, mysterieuze groep genaamd Het Huwelijkspact, beter bekend als Het Pact.
Het doel van Het Pact is simpel: het gezond en intact houden van het huwelijk. En dat doen ze met succes; nog nooit is een deelnemend koppel gescheiden. De meeste regels klinken zinvol: neem altijd je telefoon op als je partner belt. Wissel maandelijks zorgvuldig gekozen cadeautjes uit. Plan vier keer per jaar samen een weekend weg.

Ik ben er niet helemaal over uit wat ik van dit boek vind. Wat ik wel weet, is dat het boek best bizar is. Maar ergens toch intrigerend. Voor mij was het net niet het goede bizar en intrigerend. Het was het gewoon net niet voor mij. Daarnaast komt het verhaal best traag op gang en moest ik er echt even doorkomen. Het einde is zo open, dat ik mij er echt even aan irriteerde. Kortom ik had een beetje een haat-liefde verhouding met dit boek. 

18b8949ff6770814a477ff60bbae2fe4.jpgHendrik Groen - Leven en laten leven 
Arthur Ophof had zich het leven toch anders voorgesteld. In plaats van spectaculaire reizen te maken naar verre landen, staat hij vier keer in de week in de file van Purmerend naar Breukelen en weer terug. Groots en meeslepend kun je zijn uitgebluste, kinderloze huwelijk en zijn autovrije hofje voor de deur niet noemen. Arthur zit behoorlijk in een sleur. Hij wordt vijftig, dus de tijd begint te dringen.

Ik was toe aan iets anders na het huwelijkspact. Alleen bleek dit boek ook een tikje bizar te zijn. Ik moest soms echt lachen om de sarcatische beschrijving van de typische Hollandse gewoonte. Het leest makkelijk weg, maar is soms wat langdradig. In het einde is daar in tegen toch een verrassing en maakt het langdradige een beetje goed. 

ba993ae2ff632dadfa3572e37f3664eb.jpgGillian Flynn - Teerbemind 
Wind Gap: een broeierig gehucht in het diepe zuiden van Amerika. Waar bijna elke tiener aan de drugs is, en de helft van de inwoners in dezelfde fabriek werkt. Het dorp waar journaliste Camille Preaker opgroeide, en waar ze nooit meer naar terug wil keren. Maar als juist hier twee jonge meisjes op gruwelijke wijze worden vermoord, moet Camille erheen om verslag te doen voor haar krant. Met tegenzin keert ze terug. Ze ziet voor het eerst in jaren haar moeder weer en leert haar dertienjarige halfzusje kennen. Terwijl Camille dieper verstrikt raakt in het mysterie rond de moorden, haalt het verleden haar genadeloos in. 

Wat heb ik genoten van dit boek! Het verhaal bestaat eigenlijk uit twee delen. Namelijk uit de zoektoch naar de moordenaar en uit het verleden van Camille. Want Camille heeft ook het nodige meegemakat. Alles hangt op een hele goede manier samen. De schrijfstijl is ook prettig. Gewoon recht voor zijn raap. Het bijzondere vind ik dat het nergens echt spannd is, terwijl het toch om moord van twee meisjes gaat. In vond het vooral intrigerend. 


Reacties op: Gelezen in juni