Blogpost: Louise

Gelezen in april 2019

30-04-2019 door Louise 4 reacties
Er is weer een maand voorbij en dat betekent dat ik de boeken die ik las met je doorneem! Het zijn er vier in april. Afgelopen maand heb ik 3 thrillers achter elkaar gelezen. Normaal wissel ik grenes van boeken een beetje af, maar afgelopen maand dus niet. Toen ik de buitenstaander uit had, was ik er dan ook een beetje klaar mee. Ik heb daarna weer een roman gepakt. Daar lees je volgende maand meer over, nu eerst de boeken van april. 

3555920654cacb53c1ef232f76497f05.jpgJojo Moyes - Voor mij 
Louisa Clark waagt de sprong in het diepen en gaat (voor 1 jaar) werken als assisent voor een rijke familie in New York. Ze laat alles thuis achter, ook haar vriend Sam. Louisa is er van overtuigt dat haar relatie dit overleeft. Het valt haar tegen. Haar hart ligt bij Sam in Engeland, maar intussen speelt haar leven zich af in New York. Het wordt steeds moeilijker om de kloof te overbruggen. Het wordt helemaal lastig als Louise Joshua ontmoet. 

Ik geniet altijd heel erg van de boeken van Jojo Moyes. Zo ook weer bij dit boek. Ondanks dat dit al het derde boek is over het leven van Louisa, verveelt het mij nog niet. Dit verhaal is zo anders dan de vorige delen en heeft weer een mooi thema (angsten opzij zetten en doen wat je wilt). Op een luchtige manier wordt er over dit thema geschreven. Heerlijk om even totaal mee te ontspannen en aan niks te denken. 

9e401beb5d726f2b6d0d72cdf371dbc5.pngMariette Lindstein - kinderen van de sekte 
Vijftien jaar zijn verstreken sinds Sofia ontsnapte uit ViaTerra. De sekteleider Franz Oswald is al jaren niet meer in het openbaar gezien, maar wanneer er een verwoestende storm over de Zweedse westkust raast stapt hij uit de schaduw. Met zijn boodschap over wederopbouw en een nieuwe wereld is hij populairder dan ooit. Maar achter die openbare façade botviert hij zijn wrede en manipulatieve tirannie op met name de kinderen in de sekte. Ook Oswalds zonen Thor en Vic zijn klaargestoomd om ViaTerra te dienen. Maar hoe ouder Thor wordt, hoe meer zijn twijfel groeit. Hoe ver wil zijn vader eigenlijk gaan om zijn macht te behouden?

In mijn blog over de boeken die ik gelezen heb in maart kon je lezen dat ik geen fan was van 'de sekte herrijst' (deel 2). Mijn mening van dat boek geld ook voor dit boek. Hoewel ik dit deel nog ongeloofwaardiger vind dan de het vorige. Mijn nieuwsschierigheid won het en ook een beetje de hoop dat dit boek weer in de buurt zal komen van 'de sekte'. Maar helaas, ook dit boek vond ik helemaal niks. Geen toegevoegde waarde op 'de sekte' en veel te ongeloofwaardig. Daarnaast kreeg ik echt kippenvel van wat er met die kinderen gedaan wordt in het verhaal. 

558485bbecaad98eb21f9d735c8303f5.jpgM.J. Arlidge - pluk een roos 
Een jonge vrouw wordt wakker in een koude, donkere kelder. Ze heeft geen idee hoe ze daar terecht is gekomen, of door wie ze is ontvoerd. En dat is pas het begin van haar nachtmerrie.In de buurt wordt het lichaam van een andere jonge vrouw gevonden. Ze is nooit opgegeven als vermist, en haar familie heeft zelfs gewoon sms’jes van haar ontvangen. Iemand heeft zich de afgelopen tijd voor haar uitgegeven. Inspecteur Helen Grace weet dat ze de dader zo snel mogelijk moet vinden. Die is niet alleen gestoord, maar ook slim en vindingrijk. Maar zodra Helen probeert uit te vinden wat de motivatie van de moordenaar is, start een bijna onmogelijke race tegen de klok.

Wat een waanzinnig boek was dit. Ik ben gek op de boeken van M.J. Arlidige. Ze lezen vrij makkelijk, maar dat betekent niet dat het verhaal ook simpel is. Het verhaal wordt vertelt vanuit Helen Grace, slachtoffers en de dader. Op deze manier werd ik echt helemaal in het verhaal gezogen. Omdat het verhaal dus ook vanuit de dader wordt vertelt, krijg je ook de reden mee. Dit vind ik ijzer sterk gedaan. Het boek wegleggen was geen optie, want ik moest weten hoe het afliep. Het einde was zeker niet teleurstellend. 

1324014721d18e1da6c123029b8cd867.jpgStephen King - de buitenstaander
Wanneer het misbruikte en levenloze lichaam van een elfjarig jongetje wordt gevonden, wijzen ooggetuigen en forensisch materiaal onmiskenbaar in de richting van de populaire coach van het plaatselijke Little League-team. Maar de verdachte, die met groot machtsvertoon wordt gearresteerd, heeft een waterdicht alibi. Detective Ralph Anderson raakt na verder onderzoek ook overtuigd dat hij inderdaad buiten de stad was. Hoe kan hij dan tegelijkertijd op twee plekken zijn geweest?

De buitenstaander is het tweede boek dat ik lees van Stephen King. Het verhaal komt rustig op gang en voelde voor mij eigenlijk meer als een gewone thriller. De tweede helft van het boek voelde voor mij meer als een boek van Stephen King. Steeds meer komt naar voren dat er iets bovennatuurlijks gaande is. Maar echt vaart zit er niet in het boek, het einde vond ik weer afgeraffeld en erg simpel. Ook doet het einde mij aan It denken. Ik vond het boek oké, maar niet bijzonder. 

Reacties op: Gelezen in april 2019