Blogpost: Louise

Gelezen september 2019

Yes het is weer herfst. De herfst is echt mijn favoriete seizoen. Lezen in het zonnentje is fijn, maar wegkruipen onder een dekentje met een goed boek en een grote kop thee terwijl buiten het giet van te regen is het aller fijnste! Ik las afgelopen maand 5 boeken, voornamelijk thrillers. En wonder boven wonder heb ik van alle 5 heel erg genoten. Oja en ik heb mijn reading challenge gehaald deze maand :). Ik ben benieuwd op hoeveel boeken ik ga eindigen dit jaar, ik zit nu al op 39! 

8ff0694c100cdfa6a74a83eb39a4d81a.jpgM.J. Arlidge - Klikspaan 
Zes branden in vierentwintig uur, met twee doden en meerdere gewonden als gevolg. Dit moet opzet zijn, en het lijkt erop dat iemand de stad tot de grond toe wil laten afbranden. 
Grace doet met haar team onderzoek. Waar is de pyromaan die dit op zijn geweten heeft? Waarom maakt hij juist deze slachtoffers? Iedereen kan zijn volgende doelwit zijn. Eén fout kan het einde Helens carrière betekenen, en in steeds meer gebouwen breekt brand uit.

Alweer het vierde deel in de Helen Garce serie. Ik weet niet hoe M.J. Arlidge het doet, maar ook van dit boek heb ik weer heel erg genoten. Het verhaal vind ik orgineel bedacht. Het blijft spannend en ontwikkeld zich best snel. Waardoor het niet saai is. Het plot is verrassend. 

df4dcc06c58c165f1475aee398bb9e04.jpgNicci French - Donderdagskinderen 
Frieda Klein besluit een oude school vriendin te helpen als zij bij haar aan de deur klopt. De dochter van Becky is onhandelbaar en ze zit met haar handen in haar haar. De gesprekken die Frieda met Becky heeft, roepen herinneringen bij haar op. Ze raakt er langzamerhand van overtuigd dat hun hetzelfde is overkomen; sterker nog, dat zij beiden slachtoffer zijn van dezelfde dader.

Ik ben een beetje verbaasd. De vorige delen heb ik ook gelezen, maar was ik niet kapot van. Ik vond Frieda best wel irritant en de verhalen langdradig. Maar dit deel vond ik echt goed. Het is anders geschreven dan de delen hiervoor. Het verhaal zoemt meer in op het leven van Frieda en haar kindertijd. Iets wat ik best wel miste in de vorige delen. Het verhaal is vlotter geschreven, maar toch spannend. Ook heeft het iets appards, want het is best wel frapant dat Frieda en het meisje slachtoffer zijn van dezelfde dader.  

4faec485070216c4009217c924adce34.jpgJojo Moyes - Verboden vruchten 
In een rustig Engels kuststadje in de jaren vijftig groeien Celia Holden en haar beste vriendin Lottie als zussen op. Wanneer Celia haar verloofde Guy komt voorstellen, is het voor Lottie meteen duidelijk dat Guy de liefde van haar leven is. De drie vrienden voegen zich bij een groep kunstenaars in de grote art-decovilla aan de kust, Arcadia. Daar wordt een prachtige wandschildering gemaakt die de verhoudingen binnen de groep haarfijn vastlegt. 
Vijftig jaar later koopt een Londense clubeigenaar Arcadia en hij neemt de jonge, gescheiden binnenhuisarchitect Daisy Parker in de arm om de villa in haar oude glorie te herstellen. Maar dan komt ook het roemruchte verleden van Arcadia weer tot leven.

Dit is de enige roman die ik afgelopen maand heb gelezen.  Ik moest best wel in het verhaal komen. Het verhaal heeft veel personages. Het duurde even tot ik door had wie, wie is en wie bij wie hoorde. Maar toen ik dat door had, zat ik er goed in en kon ik het boek niet meer wegleggen. De personages gingen echt voor mij leven. Het voelde ook een beetje alsof de personages echt bestaan hebben. Ik heb letterlijk gelachen en een beetje gehuild bij dit boek. 

0b5c88ed5fd2d1251ea6d38fb2395c0a.jpgEsther Verhoed - Façade
Twee jaar naar haar scheiding kan Iris van der Steen einelijk op vaakntie. Ze gaat een roadtrip maken door Europa naar Portugal. Om de old timer van haar moeder naar haar toe te brengen. Wanneer ze de knappe, sportinstructeur Mischa de Jong laat instappen, lijkt de reis een romantische wending te nemen. Maar Mischa is niet wie hij zegt te zijn. Hij leek zo aardig. Dat ze hem ontmoette, was toeval. Of niet?

Wat een achtbaan is dit boek. Vanaf moment een klopt er iets niet, maar wat kon ik geen vinger opleggen. Al snel blijkt dat het helemaal niet zit zoals ik dacht. Vanaf dat moment start het verhaal echt en wordt het steeds spannender. Elke keer als ik dacht te weten hoe het zat, kwam er weer een plottwist. Zonder dat het vervelend is, vaak heb ik bij een plottwist dat het onnodig is. Maar bij dit verhaal is het juist logisch en vallen er juist puzzelstukjes op zijn plek. 

b8dda041b8dede119ba24dbbe44804bb.jpgSøren Sveistrup - Oktober 
Op de eerste dinsdag van oktober keert Rosa Hartung terug op haar post als minister van Sociale Zaken. Na de verdwijning van haar twaalfjarige dochter heeft ze een jaar verlof genomen. Op dezelfde dag dat Hartung terugkeert in het parlement, wordt een jonge, alleenstaande moeder op brute wijze vermoord in haar huis in een buitenwijk van Kopenhagen. Ze is gemarteld en een van haar handen is eraf gehakt.
Wanneer de rechercheurs Thulin en Hess arriveren op de plaats delict treffen ze een kastanjepoppetje aan. Het poppetje blijkt een sinister geheim bij zich te dragen, al wordt dit eerst aangezien voor een bizar toeval. Maar als er nog een vrouw wordt vermoord - en dit keer mist het slachtoffer beide handen - beginnen Thulin en Hess te vermoeden dat er een verband is tussen de zaken.

Na het lezen van dit boek kan ik niet meer normaal kijken naar kastanjes haha. Wat een (gruwelijk) goed boek. Echt heel spannend. Het boek start met spannend proloog en vanaf dat moment is de toon gezet. Het wordt een race tegen de klok naar een ongrijpbare moordenaar. Steeds weer wordt je als lezer op een verkeerd spoor gezet. Het verhaal verloopt in een hoog tempo en dat is juist prettig. 

Reacties op: Gelezen september 2019