Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Blogpost: Monique

Genoeg boeken?

15-03-2018 door Monique 9 reacties
In het kader van de boekenweek heeft de kringloopwinkel de actie: twee boeken voor 1 euro. Dus snuffelen en de boeken die ik normaal nog even zou laten liggen, mogen nu mee.
Terwijl ik met mijn wijsvinger langs de titels ga, hoor ik een moeder tegen haar dochtertje zeggen: Eigenlijk hebben we thuis al genoeg boeken. Een glimlach verschijnt op mijn gezicht van herkenning. Ja ook ik heb al heel wat boeken en ik heb ook hetzelfde gedacht, gezegd en denk het nog steeds. Ik kijk de moeder aan en zeg: Nee, dat kan niet, boeken heb je nooit genoeg. Ook zij begint te lachen en stemt in. Het dochtertje vindt het allemaal wel best. Ze wil naar de speelgoedafdeling. 

Mijn boekenkast puilt uit, het merendeel nog ongelezen, maar er zitten pareltjes tussen. Dit laatste hoop ik dan maar. Enkele boeken waarvan ik hoop dat het pareltjes zijn: 
-De zwarte met het witte hart  - Arthur Japin
-Het woud der verwachting  -  Hella Haasse
-Tonio - A.F.Th. van der Heijden
En natuurlijk nog veel meer, maar deze drie staan toch wel heel hoog op mijn leeslijst. Maar dit betekent niet dat ik de boeken meteen lees. 
Voorlopig staan ze nog even mooi te wezen. Na mijn tentamenweken begin ik aan 'De zwarte met het witte hart'. De afgelopen weken ben ik eigenlijk alleen maar bezig geweest met verplichte titels. Het is ook goed om verplichte titels te lezen, anders had ik de meeste boeken nooit gelezen. Nu maak ik kennis met schrijvers, werken en technieken. Ik ga de boekbesprekingen missen. Nog twee avonden boeken bespreken en dan is deze module voorbij. 

Mijn boekenkast zucht onder het aantal boeken. De boeken die ik nu heb maar eens kritisch bekijken, boeken die ik niet meer lees/zal lezen naar de minibieb brengen.

Reacties op: Genoeg boeken?