Tea. Hebban Team

Blogpost: Tea.

Helemaal in de goede flow

10-01-2016 door Tea. 2 reacties
Alweer op een derde van de maand, gaat heerlijk zo.
Op leesgebied weer heel veel meegemaakt, dagen gelezen in het Schervengericht van AFTH van der Heijden, wat een indrukken, geluiden, kleuren beelden etc, soms ook behoorlijk chaotisch. Het beeld van de 2 schoonmakende mannen, waarvan één ingezwachteld, blijft ws in mijn geheugen gegrift. Na dit boek ben ik in Margje begonnen van Jan Siebelink, een groter contrast is er bijna niet, als een warme deken komt het verhaal van Margje op me af, niet omdat het allemaal zo fijn is wat er in het boek staat, maar meer de poëtische stijl waarmee de beelden geschetst worden, bijna alsof je een impressionistisch schilderij aan het beleven bent. Dit boek bewaar ik voor de laatste leesmomenten van de dag, heel rustgevend, boek mag beslist niet snel uit!
Verder De Toverberg van Thomas Mann opnieuw ter hand genomen, had ik een tijdje geleden weggelegd, vond het teveel sanatorium. Nu weer verder gelezen en geprobeerd wat meer aandacht te geven aan de tekst, meer inleven, vooral in de tijd. En eerlijk is eerlijk, nu lukt het wel om door te lezen. Deze gaat voor de categorie: Boek dat je niet wilt lezen.
Verder heel wat antiquariaten bezocht, online en echte, om diverse boeken te zoeken die hoog op m'n lijst staan. Wat een heerlijke bezigheid is dit en dan de triomf wanneer er weer een missie geslaagd is. Thuis uitstallen en genieten maar!

Dan heb ik nog een vraag: is er een relatie tussen het karakter van iemand en het soort boeken dat hij/zij leest? Zou dit al eens onderzocht zijn?

Reacties op: Helemaal in de goede flow