Johanna Lime Auteur

Blogpost: Johanna Lime

Het begin van de Reading Challenge van 2016 op Hebban

2016 is het jaar van het boek en daarom doe ik mee aan de leesuitdaging van Hebban.
7e6f5d7345d3b5ab047de7dbb99350cc.jpg
Het is nu 24 januari en ik heb me voorgenomen om dit jaar 30 boeken te lezen. Daarvan heb ik op dit moment 10% gehaald.

De boeken die ik las, waren zeer verschillend maar toch wel in mijn  favoriete genre. Fantasy en science fiction.

Het eerste boekje viel in de categorie "Een boek dat je in een avond uit hebt". Het was een kort verhaal, een Splinter van uitgeverij Quasis met de titel Het Rad van Fortuin geschreven door Steph Swainston.
Ik was er niet van ondersteboven, het leek meer een reclameverhaal voor de trilogie waarheen het verwees. De wereld waarin de verhalen van die trilogie zich afspelen werd in korte tijd in mijn schoot geworpen. Veel dingen daaruit werden aangekaart, weinig werd zo uitgewerkt dat ik me in het verhaal kon vinden en goed voor me zag waar het zich nu eigenlijk afspeelde. Ik heb er een recensie over geschreven en het * gegeven.

Het tweede boek dat ik las was uit de categorie "Een vrije keuze", dit boek lag nog steeds in mijn kast en wilde ik dus nog altijd eens lezen. Het was Sleutels van Chaos van Hati Bell. Een goed verhaal met een setting in Ierland waarin allerlei fantasywezens voorkomen. Spannend en origineel. Ik gaf er *** aan in een recensie.

Het derde boek dat ik nu uit heb is uit de categorie "Een verhalenbundel". Het is een bundel met de titel Nanokanaries en olifantenhersenen van Pen Stewart. Hierin staan diverse verhalen die in een verre toekomst spelen of een bijzondere setting hebben. Distopisch, spannend, intrigerend, soms gruwelijk. Ik had wat moeite met de stijl en heb er *** voor gegeven in een recensie.

Tussendoor ben ik aan het lezen aan "Een boek met meer dan 500 bladzijden", namelijk aan "Het spel der tronen 1e deel van Het lied van ijs en vuur" van George R.R. Martin. Dit is eigenlijk zelfs meer dan 750 pagina's en daarmee ben ik op dit moment al een eind over de helft heen gekomen.

Ik ben net begonnen aan een nieuw boek uit de categorie "Een magisch boek" Werelden van vuur en ijs van Tais Teng, met een hele goede stijl die me erg bevalt. Ik ben nog maar net begonnen en al een eind opgeschoten, dus verwacht ik dat ik het tamelijk snel uit zal hebben.

Door de Challenge lees ik momenteel twee boeken tegelijk. Het ene als e-book en het andere als papieren boek, het e-book achter mijn laptop en het papieren boek op bed. Dat bevalt mij wel en ik denk dat ik dertig boeken lezen dit jaar wel halen kan daarmee, als ik zo verder ga. Misschien moet ik later in het jaar het aantal nog wel bij gaan stellen.

Wow! Boeken lezen, korte verhalen schrijven, romans schrijven en kaften tekenen of fantasytekeningen maken, het is helemaal geweldig. Ik voel me springlevend hierdoor! Ik houd wel van dit soort competities.
dfb6f9eeacd2be2e40516451d80e6891.jpg

Reacties op: Het begin van de Reading Challenge van 2016 op Hebban

Gesponsorde boeken