Blogpost: Salustia

Het boekenjaar van Salustia

Wat is je belangrijkste moment van 2020 op boekengebied?
Ik heb voor de eerste maal deelgenomen aan een samenleesproject op Hebban. In normale tijden ben ik lid van een leesclub maar die is dit jaar maar één maal kunnen samenkomen met een beperkt aantal deelnemers. Ik geef de voorkeur aan een live-leesclub omdat de interactie persoonlijker aanvoelt en gedurende een kortere tijd verloopt. Het schrijvend communiceren neemt meer tijd in beslag. Maar ik heb me aangepast aan het coronatijdperk en genoten van mijn deelname.
Heb je je Reading Challenge gehaald?
Ja. Omdat ik van plan was een aantal kleppers te lezen, had ik geen te hoog aantal gepland. Voor dikke boeken moet ik wel elke keer een drempel over en dat is een aantal keren niet gelukt. Ik heb mijn aantal nog eens verhoogd maar door het wegvallen van onze culturele uitstappen heb ik meer leestijd over gehouden en makkelijk mijn challenge overschreden.
Wie is je favoriete boekverkoper?
Ik heb er 2. Het paard van Troje maar dat ligt aan de andere kant van België voor mij. Maar bij ieder stadsbezoek passeren we daar.  De boekhandel waar ik normaal mijn boeken koop is Het Voorwoord in Heist op den Berg. Altijd een plezier om daar binnen te gaan. Moeilijk om de zaak weer te verlaten.
Welk boek dat je in 2020 las is jouw boek van het jaar?
Een les voor het sterven van Ernest J. Gaines  over een zwarte jongeman die in het gesegregeerde Amerika van de jaren '40 ten onrechte  ter dood veroordeeld wordt voor moord. De dorpsleraar staat hem bij opdat hij als een waardig persoon de dood zou tegemoet treden. Indrukwekkend.
Met welk boek ga je 2021 in?  Ik blijf maar boeken uitlezen dit jaar, meer dan ik dacht. Ik ben al aan mijn geplande challenge van 2021 begonnen en Ruimten rondom van Georges Perec voortijdig uitgelezen.  1/1/2021 zal een ander exemplaar uit mijn geplande lijst zijn.
Naar welk boek kijk je uit in leesjaar 2021?  Opgang van Stefan Hertmans. Ik heb van hem Oorlog en terpentijn en De bekeerlinge met plezier gelezen en hoop van zijn nieuw boek hetzelfde.
Hoe ziet jouw Hebban Reading Challenge 2021 eruit?  Opnieuw gezakt naar 60 met het voornemen om nu toch eens werk te maken van die dikke boeken in mijn kast. Waarschijnlijk zal ik in de loop van het jaar weer eens verhogen.Reacties op: Het boekenjaar van Salustia

Gesponsorde boeken