Blogpost: Selene

Het Boekenjaar van Selene

23-12-2020 door Selene 12 reacties

    Wat is je belangrijkste moment van 2020 op boekengebied?
    
    Doordat ik vanaf eind februari alleen nog maar thuiswerkte, kwam ik niet meer elke dag langs het boekenkastje op het station...
    Dat scheelde ontzettend veel in de aanvoer van nieuwe boeken, dus ik heb flink wat van mijn ongelezen boeken uit eigen kast kunnen lezen! Ik heb natuurlijk (zoals altijd) wel boeken gekocht, maar de "extra aanvoer" uit het boekenkastje, is dus wel gestopt.
    
    Heb je je Reading Challenge gehaald?
    Ja!
    Tot nu toe heb ik 64 boeken gelezen, 43 in het Nederlands, 18 in het Engels en 2 in het Japans. Beetje scheve verdeling t.o.v. andere jaren, maar dat komt omdat ik voornamelijk Nederlandse boeken op mijn nog-te-lezen plank had staan.
    
    Wie is je favoriete boekverkoper?
    Kinderboekwinkel De Boekenberg uit Eindhoven.
    
    Welk boek dat je in 2020 las is jouw boek van het jaar?
    Ik heb heel veel mooie boeken gelezen, maar "Offerkind" van Rob Ruggenberg is wel speciaal. Rob Ruggenberg (die ik persoonlijk kende) is overleden en dit boek is nog na zijn overlijden gepubliceerd.
    
    Met welk boek ga je 2021 in?
    Ik ben de Pern-serie van Anne McCaffrey aan het uitlezen en ik ben nu in het twee-na-laatste boek bezig dat ik van die serie in de kast heb staan. Ik verwacht dat boek dit jaar nog wel uit te lezen en in januari de laatste twee boeken te lezen.
    
    Naar welk boek kijk je uit in leesjaar 2021?
    "De Eindeling 3" van Katherine Applegate gaat gepubliceerd worden in het Nederlands (volgens Hebban komt die in mei).
    
    Hoe ziet jouw Hebban Reading Challenge 2021 eruit?
    Ik ga wel weer wat meer Engels en Japans lezen. Hopelijk ook wat meer jeugdboeken en kookboeken. In mijn kerstpakket zat in ieder geval een mooi kookboek!

Reacties op: Het Boekenjaar van Selene

Overwonnen - Katherine Applegate Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
Gesponsorde boeken