Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
    Nanda Roep Auteur

Blogpost: Nanda Roep

Het hoogste woord: #2 de setting van het verhaal

Bij de presentatie van de literaire feelgood ‘Het hoogste woord’ werd schrijfster Nanda Roep geïnterviewd door collega-schrijfster (feelgood) Chantal van Gastel. Lees het interview terug in deze fijne blogserie!
Deel 2: De setting van het verhaal 5-1024x576.jpg   Strepen-Nanda-Roep-rgb-72-1024x63.png   CHANTAL VAN GASTEL:
Het boek speelt zich af in de jaren 2011 tot 2014 en dan gebeurt er heel veel, natuurlijk. In de boekenwereld hebben wij dat ook meegemaakt. Het omvallen van grote boekhandels, -ketens en daarbij heb jij
veel uit je eigen ervaringen geplukt. Ook de ervaringen als uitgeefster.  
NANDA ROEP:
Toen ik uiteindelijk mijn eigen uitgeverij oprichtte, ja, toen heb ik zoveel kanten van het boekenvak gezien. Maar ik zag ook dat ik toch wel vanuit de gevestigde orde kwam. Ik zat tussen de hoog aangeschreven uitgeverijen waar we eigenlijk met z’n allen toch wel vonden dat bepaalde boeken misschien niet mochten bestaan. (Van 1996-2008 publiceerde Nanda meer dan 50 kinderboeken bij gevestigde uitgevers als Leopold, Lemniscaat en Zwijsen – red.) Dus het was voor mij een hele leerweg om open te leren kijken naar wat er mogelijk was. Dat leerproces heb ik Liesbeth meegegeven. Tegelijkertijd waren het zulke spannende jaren…. Onze hele bedrijfssector stortte totaal in en het was echt zo dat eigenlijk iedereen in paniek was. Ik vond dat ook wel een mooie periode om te archiveren in een boek. Ja, je hebt zo een mooie tijdsetting. Zij is een uitgeefster, dus laat ik dan de periode pakken waarin eigenlijk elke maand wel iemand failliet ging. En ja, voor mij als startende selfpublisher gaf dat ook veel kansen.   “Dat zijn wel echte discussies geweest in het boekenvak.”  
CHANTAL VAN GASTEL:
Het is echt een kantelpunt geweest. Ja, dat kan ook heel erg positief uitpakken. Er gebeurt zoveel negatiefs en tegelijk ook positief natuurlijk.  
NANDA ROEP:
Ik denk dat mensen uit het boekenvak dat sowieso heel leuk vinden om te herkennen en dat andere mensen het leuk vinden om eens te zien. Dus ja, het is gewoon een leuke setting.  
CHANTAL VAN GASTEL:
Misschien ook weleens leuk voor lezers om te zien wat de achterkant van het boekenvak is. Dat ze wat dieper informatie krijgen over
de wereld daarachter. Ik vond het ook heel erg leuk en als schrijver herkende ik natuurlijk ook heel veel. Soms dacht ik ook: hé, dat is wel iemand die ik ook weleens heb ontmoet. Misschien is dat toeval, maar ik dacht ook: dat zou best die-en-die uitgever kunnen zijn. Misschien omdat  de types natuurlijk ook overal in die branche voorkomen. De uitgeverswereld bestaat echt uit verschillende hoekjes. En ja, dat merk je erg goed en dat merk je ook aan Liesbeth.  
NANDA ROEP:
Liesbeth is een gevierd uitgever die ineens haar hele bestaan onder zich vandaan ziet vallen omdat zij ontslagen wordt. Zij ontleent een heel groot deel van haar identiteit aan haar werk.

Lees verder via de website!

Lees verder op mijn site

Reacties op: Het hoogste woord: #2 de setting van het verhaal

Het hoogste woord - Nanda Roep Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners