Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Blogpost: Liesa

'Het konkrijk der bruggen' blogpost deel 2 (lichte spoiler-alert!)

01-02-2023 door Liesa 3 reacties
Hoi iedereen! Zoals belooft is hier een eerste update tijdens het lezen van het boek 'Het konkrijk der bruggen'.
Momenteel zit ik op pagina 200 van het boek, wat net niet de helft is.

Hoewel het boek anders is begonnen dan ik verwacht had, was dat geen probleem meer naarmate het verhaal vorderde aangezien het toen wel meer zoals mijn verwachtingen werd. Naar mijn mening leest het ook zeer vlot en bevat het ook alle elementen dat een goed fantasyboek hoort te hebben.
De protagonist is Lara, een van de vele dochters van de koning van Maridrina die tot spion opgeleid is en degene die met de koning van Ithicana trouwt. In het begin van het eerste hoofdstuk mocht ik haar niet echt omdat ze haar halfzussen vermoord had, maar vanaf dat bleek dat ze alleen maar hun hartslag zeer fel verlaagt had begon ik haar doorheen het verhaal steeds meer en meer te mogen.
De tijd van het verhaal is niet bepaald, maar ik denk niet dat het zich in de hedendaagse tijd afspeelt aangezien er bv. geen machines zijn; ze steken de zee over met een boot die vooruit gaat met behulp van een zeil en ook de gebruikte wapens bestaan uit pijl & boog, zwaarden, katapulten... i.p.v. geweren, raketten...
Er is ook een duidelijke romantiek tussen Lara en Aren (de koning van Ithicana) en ondanks het dat het zo'n beetje het tegenover gestelde is van Lara's doel, hoop ik dat tegen het einde van het boek die romantiek ook echt tot uiting gaat komen en ze niet meer alleen gaan samen zijn omdat dat moest van een verdrag.

Mijn goesting om het boek (verder) te lezen is dus niet afgenomen en ik zal zoals ik al eerder heb gezegd nog 1 keer tijdens het lezen een update doen en als het boek uit is ga ik ook nog een laatste blogpost over dit boek schrijven.
Tot dan ;).

Reacties op: 'Het konkrijk der bruggen' blogpost deel 2 (lichte spoiler-alert!)

Het Koninkrijk der Bruggen - Danielle L. Jensen Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners