Blogpost: AvdP85

Het Vergeten Boek van Andre

11-01-2021 door AvdP85 1 reactie
Wat is jouw Vergeten Boek?

Als ik zo om me heen kijk, is mijn huis en vooral de dozen en kasten, een beetje een kerkhof van vergeten boeken. In al die jaren zijn er vele boeken die wat stof aan het happen zijn, meestal sporadische aankopen in de opruiming of bij tweedehands winkels. Uit de vele kies ik Zwart Huis van Stephen King en Peter Straub, twee topauteurs in hun genre. Dit boek heb ik al veeeeel te lang laten liggen en heb in de jaren ook, misschien te weinig, Stephen King boeken gelezen.

Waar in huis vond je jouw Vergeten Boek?

Tijdens het opruimen in een doos met verschillende boeken, die ik ooit zonder te kijken bij elkaar heb gedaan. Het opruimen moest vanwege zilvervisjes, een plaag na de renovatie van de woning. Dus elke kartonnen doos was wat aangevreten, waardoor de boeken ook niet veilig meer waren. Al heb ik alle boeken op Hebban staan, toch was ik een aantal gewoonweg vergeten dat ik ze had.

Wanneer en waar kocht je jouw Vergeten Boek?

Dat moet zo rond 2001 zijn geweest, toen het boek net uit kwam, en kocht deze in een online voordeelwinkel met licht beschadigde boeken. In die periode kocht ik veel boeken bij die online winkel namelijk.

Waarom wilde je dit boek graag lezen destijds?

Na het lezen van Talisman, ook een King/Straub boek, vond ik die toen zo geweldig en kort daarna verscheen opeens Zwart Huis. De keuze was toen snel gemaakt, vooral als je deze bijna als nieuw veel goedkoper kon aanschaffen.

Waarom is dit een Vergeten Boek geworden?

School, hobbies, games. Juist door de hobby raakte ik mijn aandacht kwijt voor boeken lezen, want zat namelijk meer te ‘programmeren’ of te gamen. Later is deze hobby mijn opleiding geworden en uiteindelijk ook mijn werk in de IT.

Wat denk je nu over je Vergeten Boek?

Waarom… waarom heb ik het eigenlijk nooit eerder weer opgepakt, wat het verhaal uit Talisman is me nu een beetje ontschoten. Al kan King nooit teleurstellen, ook is Zwart Huis los te lezen en zal me dan ook flink vermaken.

Ga je je Vergeten Boek deze week lezen?

Na al die jaren wordt het wel eens hoog tijd, dus jazeker dat ik deze ga oppakken, na het huidige boek dat ik lees. Ook wat meer andere van jaren geleden aangeschafte boeken staan staan nog op de lijst voor dit jaar.

Reacties op: Het Vergeten Boek van Andre

Zwart Huis - Peter Straub Stephen King Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners