Mirjam Mieserius Auteur

Blogpost: Mirjam Mieserius

Hoe ik begon met het schrijven van Bestemming: Parijs!

Na 3,5 jaar schrijven is het dan eindelijk zover. Mijn boek Bestemming: Parijs! is af. En wat was het een avontuur! Met alle hoogte- en dieptepunten die bij een avontuur horen.
Nooit had ik gedacht dat ik een boek zou schrijven, het leek me zo'n 'gedoe'. (ik weet het, dit woord zegt niet veel, maar gedoe is een perfecte omschrijving van hoe het toen voor mij voelde) Ik schreef al jaren, maar in de vorm van filmscenario's, iets wat een totaal andere techniek is. In een boek kun je zoveel meer uitweiden, de personages kunnen met hun gedachten alle kanten op, ik dacht daar nooit het geduld voor op te kunnen brengen. 
Maar 3,5 jaar geleden ben ik er toch aan begonnen. Zomaar, uit het niets. Ik weet nog goed dat ik op een zonnige ochtend wakker werd uit een diepe slaap en mijn eerste gedachte was niet: 'wat zal ik eens nemen voor ontbijt?', wat meestal het geval is, maar: 'ik moet een boek gaan schrijven'.
Ik zat direct rechtop in mijn bed. Een boek?! Waarom?! Ik had het verhaal over de drie vrouwen Chloe, Sofia en Lizzy al als een filmscript op de plank liggen, dus waarom moest er ook nog een boek komen? Ik begreep er niets van, en ik begreep nog minder waarom dit idee bleef hangen, in tegenstelling tot vele andere ideeën die regelmatig oppoppen in mijn brein, om het net zo snel weer te verlaten. 
Na deze openbaring begon een minder enthousiast deel van mij te protesteren. Een boek schrijven, hoe haal je het in je hoofd? Er zijn miljoenen mensen die veel beter kunnen schrijven. Waar haal je de tijd vandaan? Wie zit er te wachten op een boek van jou? Maar ondanks de protesten was mijn hoofd er na een paar weken nog steeds van overtuigd dat het schrijven van een boek een geweldig idee was. Ik wist dat ik er niet meer onderuit kon en maakte een afspraak met mezelf. Ik zou gewoon beginnen en vond ik het echt niet leuk, dan mocht ik stoppen van mezelf en dit hele idee de prullenbak ingooien.
Ik nam plaats achter mijn computer en na het eerste hoofdstuk was er geen enkele sprake meer van stoppen. Iedere vrije minuut besteedde ik aan het boek. Ik schreef in de avonden en weekenden, ging regelmatig naar Parijs om research te doen, startte een blog over de personages in Parijs (www.destinationparis.net) en na het schrijven van vele, vele versies, een manuscriptbeoordelaar en een redacteur die er met de rode pen doorheen gingen, had ik dan eindelijk mijn boek in handen. En ik kan jullie vertellen, dat is een heel bijzonder gevoel.

Op 17 september 2020 wordt het boek officieel gelanceerd. Met een feestje, champagne, macarons en al mijn vrienden en familie om me heen.
En dan gaan we het zien. Gaat het gelezen worden? Gaat de lezer net zoveel van de karakters en Parijs houden als ik nu doe? Geen idee. Maar wat ik wel weet is dat dit een avontuur was dat nooit had willen missen.
Reacties op: Hoe ik begon met het schrijven van Bestemming: Parijs!

Bestemming: Parijs! - Mirjam Mieserius Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
Gesponsorde boeken