Blogpost: Sofie

Mijn leven omgegooid

Hallo allemaal!

Dit is lang geleden zeg! Een aantal jaar geleden was ik zo gedreven om te bloggen, tot er van alles tussen kwam. Een opleiding waar ik mee ben gestopt, een nieuwe opleiding waar ik 1000 keer meer motivatie voor heb, redelijk wat ziekenhuisbezoeken en een aantal bijbaantjes later, zit ik op mijn werk als redacteur bij een filmmaker. Je kunt wel zeggen dat ik mijn leven heb omgegooid. Ik heb veel meer voor ogen wat ik nu eigenlijk wil met mijn leven, waardoor ik ook meer motivatie heb om te bloggen en om écht met regelmaat te blijven posten. 

Bij die filmmaker werk ik 40 uur in de week en het is officieel mijn stage. Het is geen groot bedrijf en ik werk met twee medestagiairs en twee vaste krachten (waarvan er een de oprichter is). Ik volg de opleiding Mediaredactiemedewerker op niveau 4 en deze opleiding biedt enorm veel mogelijkheden om te groeien in het schrijven. Niet alleen artikelen, maar alle tekstsoorten die je maar kunt bedenken; ik moet het allemaal kunnen. Dit heeft mij een nieuw en beter inzicht gegeven in het bloggen. Ik weet beter waar ik naartoe wil en welke kansen ik heb, en dit heeft mijn leven volledig omgegooid. 

Door even een stap terug te nemen, ben ik gaan inzien dat ik wel een passie heb om te bloggen. Dit had ik ook met mijn eerdere blogs, maar ik wist niet goed waar ik heen wilde. Ik had geen doel voor ogen, maar wilde 'gewoon' bloggen. Iets zegt me dat het deels vluchtgedrag is geweest. Ik was onzeker over alles: school, stage en werk waren vreselijk. In de boekenwereld was alles anders. Daar kon ik mezelf zijn en ik had meer zelfvertrouwen dan in mijn dagelijks leven. Ik was impulsiever en tegelijk had ik ambities die ik niet kon nastreven omdat ik steeds te snel de boekenwereld in dook. Nu duik ik ook die wereld in, maar deze keer heb ik al een doel voor ogen als ik dat doe. Dankzij mijn nieuwe opleiding, mijn werk én de boekenwereld, kan ik ook echt genieten van het bloggen. Mijn leven is nu goed zoals het is en ik voel me niet meer geforceerd om te bloggen als uitvlucht. Nu kan ik me er echt op focussen omdat het een hobby is. 

Mijn volgende posts zullen meer gebaseerd zijn op boeken, maar ik zal ook andere dingen delen om het persoonlijk te houden. Ik vind het zelf ook altijd leuk om te zien wie de persoon achter een blog is, en dit wil ik ook kunnen bieden. Inmiddels ben ik 19 en ik weet steeds beter waar ik heen wil. Hoe geweldig zou het zijn als ik op een dag zit te werken aan mijn vijfhonderdste post op Hebban?Reacties op: Mijn leven omgegooid