Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
    Patricia van der Broek Auteur

Blogpost: Patricia van der Broek

Misschien een druppel...

Misschien een druppel op een gloeiende plaat, maar het is beter dan niets doen.In een volgepakt Poortershoes presenteerde ik mijn tweede thriller, Belast verleden. Vanwege één van de thema’s in Belast verleden, homofobie en antihomoseksueel geweld, was een vertegenwoordiger van Roze in blauw aanwezig. Roze in Blauw is een landelijk samenwerkingsverband van alle Roze in Blauw-teams uit alle politie-eenheden en diensten van de politie. Deze teams zijn aanspreekpunt voor Lesbiënnes, Homo’s, Biseksuelen en Transgenders (LHBT) binnen én buiten de politie.

Geweld neemt toeHet geweld tegen mensen uit de LHBT+ groep neemt toe. Dit werd bevestigd door de vertegenwoordiger van Roze in Blauw. Zonder aangifte staat de politie machteloos. Aangifte doen bij geweld is altijd belangrijk, benadrukte de Roze in blauw vertegenwoordiger. Omdat die drempel voor mensen die op grond van hun identiteit gediscrimineerd of mishandeld worden, vaak hoger is, probeert Roze in blauw drempelverlagend te werken.Ik vind het belangrijk om via mijn boek actuele punten in de maatschappij te benoemen. Wat ik doe is misschien maar een druppel op een gloeiende plaat, maar het is beter dan niets doen.
Zaterdag 24 juni ben ik in boekhandel Van der Velde (A-Kerkhof) tussen 15.00-16.00 uur aanwezig om mijn thriller te signeren. Auteur Janneke Heimweg vergezelt mij dan met haar debuut De Judajaagster.

Lees verder op mijn site

Reacties op: Misschien een druppel...