Geertrude Verweij Auteur

Blogpost: Geertrude Verweij

Op Curaçao

'Dus je volgende boeken gaan zich op Curaçao afspelen?' Dat is een vraag die ik vaak krijg als ik vertel dat we bezig zijn om ons definitief op ons geliefde eiland in de zon te vestigen. Meestal antwoord ik iets vaags, iets ontwijkends. Ik wéét het namelijk niet.

Hoewel ik in mijn boeken meestal geen echte plaatsnamen noem en de beschrijvingen van 'de stad' of 'het dorp' vrij vaag houdt, is de setting over het algemeen wel typisch Nederlands. Met Nederlandse mensen en Nederlandse eigenaardigheden.
Mijn elfde roman, die over een paar maanden verschijnt, schreef ik hier op het eiland, maar speelt zich af 'ergens op het Nederlandse platteland'.
Waarom? Geen idee. Dat was gewoon zo, vanaf het begin. Nooit over nagedacht om het te veranderen. Achteraf denk ik dat ik dat had kunnen doen, maar het is nu eenmaal niet zo. En toch...

Een paar jaar geleden werd het me ook gevraagd en toen antwoordde ik overtuigd 'Nee, voorlopig niet.' Want ik wist veel te weinig over hoe Curaçao in elkaar zat, hoe het voelt om hier te wonen en te werken, om er een feelgood of familieroman te laten afspelen. Dat is tenslotte mijn normale genre. Ik heb wel even gespeeld met het idee om mijn hoofdpersonen er op vakantie te laten gaan en dan van alles te laten beleven, maar daar kon ik verder niets mee. Mijn boeken gaan meestal over het heel gewone leven.

Vorig jaar brachten we in totaal 22 weken op het eiland door. Bijna een half jaar dus. Dat is lang. Dat is geen vakantie meer. We wonen in een gewone wijk, tussen gewone mensen. We doen gewoon weekboodschappen en zijn op zoek naar een eigen auto en een bescheiden huis. Het begint langzaam als normaal te voelen, als thuis. En dat merk ik dus ook aan mijn ideeën voor een nieuw boek.

Want hoewel die nog heel vaag zijn, begint het zich langzaam te vormen. Zie ik scènes voor me die zich op het strand afspelen, in Punda (het historische hart van Willemstad), op ons favoriete terras en op niet nader aan te wijzen, maar wel typisch Curaçaose plekken.

Speelt mijn volgende boek zich op Curaçao af? Misschien wel!

(meer over ons leven op Curaçao en onze emigratieperikelen lees je op mijn website: geertrude.nl)

Reacties op: Op Curaçao

Gesponsorde boeken