Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Blogpost: Iselleleest

Reading challenge update #6

18-03-2018 door Iselleleest 7 reacties
Poeh… En waar begin je een blog als je zoveel te vertellen hebt? Want wat is er in de tussentijd weer veel gebeurd!
Ik verbaas mezelf soms over alles wat ik op boekengebied mee maak.
Het is zeker weten mijn eigen schuld hoor. Ik heb mijn goede voornemen, om geen boeken te kopen in 2018, laten varen. En daardoor moet ik nu op de blaren zitten, want ik kamp weer eens met een luxe probleem.
Zoveel te vertellen en daardoor niet weten waar te beginnen. En daarnaast bang zijn om iets te vergeten. Ondanks dat het niet van levensbelang is, vind ik dat toch jammer… Iets vergeten, want het is allemaal zo leuk. Hoe dan ook, ik begin ergens en hopelijk wordt het dan weer wat. Het was namelijk heel leuk om al die positieve reacties te mogen ontvangen op mijn vorige blog.
De blog die mij heeft doen besluiten om een boekenblog te gaan starten. Als alles mee zit, zal ik binnenkort gaan starten met een boekenblog genaamd: ‘Little book addict’, maar tot die tijd doe ik gewoon nog even een losse blog. Ik zit namelijk weer vol typ-energie die graag vrijgelaten wil worden. En wie ben ik om daar geen gebruik van te maken? 

Allereerst heb ik weer een boek uit. ‘J.K. Rowling – Harry Potter en de Orde van de Feniks’. Voor het eerst dat Harry echt vervelend wordt. Zo met zichzelf bezig en continu voelt hij zichzelf een slachtoffer. En uiteraard moet hij weer de held uithangen. Zucht. In dit deel heb ik duidelijk een afkeer voor hem gekregen en ben ik meer en meer fan geworden van Hermelien. Misschien doordat ik mezelf wel een beetje herken in haar. Ook zo van de boeken. Kennis op doen en deze in praktijk brengen. Het volgens de afspraken en regels leven. Haha. Ja, ik ben wel een Hermelien. Guilty as charged.
Wat een dikke pil was dit zeg. Doordat mijn kleine meid wat meer aandacht wilde: Tandjes die doorkomen, ziek zijn en gewoon even lekker met mama willen knuffelen (ik snap het wel, genegenheid is ook gewoon heel fijn) heb ik er wat langer over gedaan dan ik had verwacht. Ondanks dat ik het knuffelen met mijn dochter veel belangrijker vind, is het wel jammer dat ik niet wat meer tijd had om te lezen. Het was en is namelijk nog altijd mijn bedoeling om met de read-a-long mee te doen. Wie weet lukt het mij met het laatste deel, maar eerst nog ‘Harry Potter en de Halfbloed Prins’.Het volgende boek wat ik zal lezen voor mijn reading challenge. 

Vriendlief verdient wederom een pluim. Ik kan niet anders dan hem weer in een positief daglicht plaatsen. Meneer heeft mij namelijk getrakteerd op twee hele mooie boeken. Allereerst kreeg ik van hem ‘Benjamin Alire Sáenz – De onverklaarbare logica van mijn leven’. Een boek met een prachtige cover. Ik was echt helemaal in mijn nopjes met dit mooie boek.
Meneer vertrok richting Amsterdam om daar een gezellige avond te spenderen en stuurde tijdens zijn treinreis een appje: ‘Heb je al naast het pak Brinta gekeken?’ Mijn eerste reactie was: ‘Duh, daar kijk ik toch altijd?’ Haha, niet dus.. Waarom zou ik daar ’s avonds kijken? Dus met enige haastige spoed, liep ik naar de keuken. En ja hoor! Daar stond nog een ingepakt cadeautje. Welk boek zou het zijn?‘Sara Holland – Everless’ Ik ben zo blij te zien dat mijn vriend ook een zwak heeft voor mooie covers, want ook dit exemplaar heeft er één waar je u tegen zegt. I like it!
Je merkt het al. Mijn vriend zorgt er ook wel voor dat mijn te-lezen-stapel maar groeit en groeit. Het lijken wel een stel bacteriën die zich exponentieel vermenigvuldigen. Poing poing poing. 
En dat is iets positiefs hoor… Bacteriën. Hoezo vraag je? Bacteriën en virussen zijn écht heel interessant, vind ik dan. Zo interessant dat ik er ooit een studie in gevolgd heb en daar ook mijn diploma in heb behaald. Dus die vergelijking is voor mij gewoon iets aangenaams. 

Zelf heb ik ook gezorgd dat mijn stapel ongelezen boeken hoger en hoger wordt. Zo was het natuurlijk Boekenweek. En dat was voor mij een goed excuus om weer even los te gaan. Ik kocht eerst het ebook ‘C.J. Cooke – Ik weet alleen mijn naam nog’. Dit was voldoende om het Boekenweekgeschenk te verkrijgen. Missiegeslaagd.
Alleen kon ik het daar niet bij laten. Steeds werd ik maar getriggerd door mede-book-addicts die het over ‘Erin Watt – De Royals’ hadden. En toen ik zag dat de ebooks in de aanbieding waren, kon ik niet anders dan de eerste twee delen mezelf toe-eigenen. Dus dat is wat ik deed. 

Ook had ik mezelf getrakteerd op een boekenbox van De Boekenbuit. Dit keer ‘Zoveel Blauw Roman Box’. Hierin zaten weer een aantal fantastische goodies waaronder een heerlijke bodyscrub, een zelfgemaakte geurkaars, boekenlegger, lippenbalsem en een mooie sjaal. Én natuurlijk een boek geschreven door een Nederlandse of Vlaamse auteur. Dit keer het boek ‘Simons & van der Zijl - De val van Annika S’.
Ik ben echt heel benieuwd naar dit boek, want het is een boek wat ik normaal gesproken niet zelf zou uitkiezen. Daarom vind ik het zo leuk dat ik deze boekenbox gekocht heb, omdat ik dan ook eens uit mijn comfortzone gehaald word.
Dit was niet de enige box die ik besteld heb. O nee zeg. Ik ben immers echt een beetje losgeslagen nadat ik mijn goede voornemen overboord heb gegooid. Schaam ik me ervoor? Nee. Punt.
Ik bestelde ook een boekenbox bij Celebrate Books. De Tahereh Mafi Special. En wat was dit een pareltje van een box. Zulke mooie boeken en de goodies! Om verliefd op te worden. Ook over deze boeken heb ik veel positiefs gehoord, dus de keuze voor een boek na de Harry Potter serie wordt er niet makkelijker op. 

a375c3e8001e5472351eeeb949228f09.jpg










En toen was ik er nog altijd niet. Er is nog meer gebeurd! Mijn typ-water is nog niet op!
Ik heb namelijk echt fantastisch nieuws! Mijn contract bij mijn werkgever wordt namelijk omgezet in een vast contract. Hoe fijn is het als je werkgever begrijpt dat je zekerheid wil rondom je baan, zodat je weet dat je gewoon boeken kan blijven kopen. Dat je weet dat je je honger naar nieuwe boeken kan blijven stillen? Mijn werkgever heeft dat dus heel erg goed aangevoeld. Whoop whoop!
En zie hier het volgende excuus om weer wat boeken te kopen. Dit keer heb ik mezelf getrakteerd op een uitje naar een heuse boekwinkel. Namelijk de boekenwinkel waar Karin Slaughter 14 juni zal gaan signeren. Ik moest wel even gaan bekijken of er genoeg parkeergelegenheid was. En dat is er gelukkig wel. Kan ik fijn met het autootje, want deze dag kan ik natuurlijk niet missen.
Het is ook echt een mooie winkel. Ik waande mezelf even in een boekenwalhalla. Niet een hele grote, maar zeker niet een kleine walhalla. Voor mijn mini boekenwurm in de dop kocht ik twee boeken van Gonnie en vriendjes. Het geluidenboek ‘Gonnie zegt … gak!’ en een flapjesboek ‘Gonnie & vriendjes in ganzenpas’ beide geschreven door Olivier Dunrea.
Het duurt nog even voor mijn dochtertje deze boeken met mij kan lezen, maar stiekem geniet ik er nu al zelf van. Zo leuk, die kinderboeken!
Voor mezelf kocht ik ‘Hayley Barker – Showstopper’ en ‘Rene Denfeld – Het sneeuwmeisje’.
Want er is altijd een reden om jezelf een cadeautje te geven! 

Zoals je leest is mijn missie om alle boeken die ik in bezit heb te lezen, gedoemd te mislukken. Momenteel maak ik het mezelf nog lastiger om dit voor elkaar te krijgen, maar er worden ook zoveel mooie en leuke boeken uitgebracht. Het is gewoon niet eerlijk!
En dan zijn er ook nog de leuke leesclubs op Hebban! Ik heb mezelf opgegeven voor ‘Tomi Adeyemi – Bloed en beenderen’. Dit boek staat al een tijd op mijn wil-ik-lezen-lijstje en wat is er nou leuker dan dit in een leesclub te doen? Nu nog hopen dat ik uitgekozen word!

To be continued…

Reacties op: Reading challenge update #6