Meer dan 5,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
    Martijn (Hebban Crew) Hebban Crew

Blogpost: Martijn (Hebban Crew)

The Expanse

Het is alweer maanden geleden dat de sciencefiction tv-serie The Expanse op het Amerikaanse SyFy channel verscheen en de trailer voor seizoen 2 is zelfs al verschenen, maar het is zo ver: ik heb de serie nu ook gezien.

De boeken van James S.A. Corey, waarop de tv-serie gebaseerd is, had ik al veel eerder gelezen en mede daarom was ik erg benieuwd naar de serie. De schrijfstijl van Ty Franck en Daniël Abraham (de auteurs die achter het pseudoniem Corey schuilgaan) is erg visueel en daarmee uitstekend geschikt voor verfilming. De trailer en de stukjes die ik al gezien had, beloofden veel goeds. En die belofte werd meer dan ingelost.

De eerste zes afleveringen is The Expanse gewoon een erg goede, solide sciencefictionserie, met een mooie opbouw, prachtige sets, goede actie en een solide verhaal. De low- en no-gravity scenes zijn erg mooi en de low-grav mus op Ceres is één van de gaafste beelden die ik in tijden in sf heb gezien. En dan explodeert het in de laatste vier episoden: alle verhaallijnen komen bij elkaar op de fantastisch vormgegeven asteroïde Eros, de intrige klikt samen, de actie wordt heftiger en ondanks de extreme toestanden, blijft er oog voor de personages, hun ontwikkeling en hun emoties. Erg goed gedaan.

Hou je van Battlestar Galactica en andere series en films die in een 'used universe' spelen, dan is dit absoluut een serie voor jou.

En dan nu op naar seizoen 2!

Reacties op: The Expanse