Blogpost: Anouk

Valentijnsdag book tag

Deze book tag zag ik voorbij komen bij de Young Adult Club. Zo leuk om te lezen! Oorspronkelijk is dit een Engelse book tag, gemaakt door een Youtuber met de naam CC's books, maar helaas is de video niet meer beschikbaar. Hier zijn mijn antwoorden bij de Valentijnsdag book tag:

1. Standalone waar je van houdt
Dat is best lastig kiezen! Maar ik kies voor Reisverslag van een kat van Hiro Arikawa. Een prachtig boek dat volledig wordt verteld door een kat.

2. Dystopisch verhaal waar je van houdt
Exodus van Julie Bertagna vond ik heel goed. Het speelt zich af in het jaar 2100. Mara woont op een eiland dat dreigt te overstromen. Ze overtuigt de bevolking om op zoek te gaan naar een nieuwe woonplaats, maar wat ze vinden is volleidg anders dan verwacht.

3. Een boek waar je van houdt, maar niemand anders over praat
Een van mijn favoriete series is The Illuminae Files van Amie Kaufman en Jay Kristoff. De boeken zijn (nog) niet vertaald, vandaar dat ze waarschijnlijk niet zo bekend zijn in Nederland. Dat is jammer, want het is een geweldige triolgie! De schrijfstijl is heel orgineel: het hele verhaal wordt verteld door middel van onder andere chats en videotranscripties.

4. Favoriete boek koppel
Zuzana & Mik van de Daughter of Smoke en Bone trilogie van Laini Taylor. In de novelle Night of Cake and Puppets las ik over hun eerste date en sindsdien ben ik groot fan van dit koppel.

5. Een boek waar iedereen van houdt, maar dat jij nog niet gelezen hebt
Zo ongeveer iedereen is enthousiast over de boeken van Victoria Schwab. Ik ben al een tijd van plan om A Darker Shade of Magic te lezen, maar ik ben er nog niet aan toegekomen.

6. Een boek met een rode cover
Simon vs. de verwachtingen van de rest van de wereld van Becky Albertalli. Het boek past ook nog eens goed bij Valentijnsdag, want het is een lief en grappig verhaal over de liefde.

7. Een boek met een roze cover
Een van de weinige roze boeken die ik in de kast heb staan, is Superpuber en het Hersenspoelhotel van Sanne de Greef. Dit vond ik als kind een ontzettend grappig boek. Ik heb het waarschijnlijk meer dan tien keer gelezen!

8. Aan welk personage zou je een doos chocolaatjes geven?
Ik zou een grote doos chocolaatjes geven aan Sarai, Ruby, Sparrow, Feral en Minya van Strange the Dreamer. Volgens mij zouden ze dat heel erg waarderen.

9. Je bent single op Valentijnsdag, welk boek zou je lezen?
Iets wat me aan het lachen maakt, dus Simon vs. de verwachtingen van de rest van de wereld zou perfect zijn.

10. Je wordt geraakt door een pijl van Cupido in de boekwinkel, welke new release koop je?
Het komt eigenlijk pas in maart uit, maar Children of Virtue and Vengeance wil ik heel graag lezen!Reacties op: Valentijnsdag book tag