Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
    Marloes Auteur

Blogpost: Marloes

Verfomfaaid? Zóooo 2016! Berooid? Zéker 2017!

08-01-2017 door Marloes 21 reacties
Toen ik een paar jaar geleden gegrepen werd door het woord verfomfaaid was ik 'verknipt'. Vanaf begin 2016 maakte ik mezelf tot een ware speurneus. Tot een detective der detectives. Ik werd een waar alarmsysteem. Geen schrijver kon ongemerkt het woord verfomfaaid gebruiken.. Ik zag ALLES. 

En met mij waren er gelukkig medestanders! 2016 stond in het teken van een ware speurtocht naar hét woord van 2016: verfomfaaid. En nu? Nu ben ik ruim 250 boeken verder. Heb ik zeker tientallen keren mogen genieten van het woord verfomfaaid. Soms één keer in een boek, soms zelfs meerdere keren. En nu? Nu is het tijd voor een nieuw woord. Verfomfaaid is zó 2016, is passé! 

Maar dan komt de ellende: wat moet het nieuwe woord dan worden? Vermaledijde vind ik prachtig, evenals armetierig. Echter, die woorden worden sporadisch gebruikt. Ze zijn oud, zitten onder het stof, passen niet meer bij deze tijd. Jammer! Een oproepje op facebook hielp mij aan een aantal andere woorden: Amok, Abominamel, Schobbejak... Of misschien toch: Vlegel, schavuit, moedernegotie? 

Uiteindelijk hielp een andere speurder, Inge, mij uit de brand! Het nieuwe woord, hét woord van 2017 is toch zeker berooid. En dat brengt mij tot mijn nieuwe speurtocht. Samen met fanatieke lezers ga ik op zoek naar hét woord van 2017. Spitten zal ik, speuren zal ik, graven zal ik. Geen schrijver zal ongemerkt berooid kunnen gebruiken! 

Ik daag eenieder uit mee te zoeken! Ik heb al twee medespeurneuzen, maar dat is niet genoeg. De boekenwereld dient onderworpen te worden aan een massale speurtocht. Ongekend, groots! Berooid dient niet onopgemerkt te blijven. Want zeg nou zelf? Een boek zonder berooid is toch wel een beetje berooid?!

Reacties op: Verfomfaaid? Zóooo 2016! Berooid? Zéker 2017!