Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Blogpost: Het zilveren meisje

Vervolg: Het leescafé, de vondsten

De oplettende Hebbanner heeft het wellicht gezien in mijn updates, de boeken die ik heb gevonden, maar graag wijd ik er in deze blog over uit.
De boeken waarnaar ik opzoek was (die ik er al eerder had zien staan), behoren nu daadwerkelijk toe aan
mijn eigen  boekenkast:

Honderd jaar eenzaamheid en De ontdekking van de hemel, beide bekende boeken die ik al wilde lezen, waarvan ik vónd dat ik ze moet hebben gelezen, en dat nog steeds vind.
Honderd jaar eenzaamheid overigens, is een boek waar ik misschien wel tien jaar eerder in ben begonnen, een bibliotheek exemplaar, maar het kwam toen nog niet echt 'binnen', dus ben ik nu verheugd het met een tweede poging te lezen.
De ontdekking van de hemel, ik weet eigenlijk niet eens precies hoe en wat, maar ook dat boek is er een waarvan ik vind dat ik die moet lezen. 

En dan Het meesterstuk, van Anna Enquist, een blinde gok, ik ken haar naam goed, maar zou zo niet kunnen zeggen of ik eerder iets van haar heb gelezen, nee dus denk ik. De titel zegt me niks, maar ik ben desaltniettemin benieuwd hoe ik het ga vinden. Van de grote nederlandse namen moet je toch minstens één titel hebben gelezen. Dus bijvoorbeeld ook een boek van A.F.T.H. van der heijden moet op mijn wil ik lezen-plank, als het er niet al tussenstaat.

En voor de afwisseling heb ik nog een compacte verhalenbundel van Esther Verhoef (spannende verhalen, zoals de kaft beloofd); ' pNouveau riche en andere spannende verhalen'. Niet omdat ik alles van Verhoef lees, want dat doe ik niet, wèl omdat ik destijds zeer onder de indruk was van Tegenlicht, en omdat ik nog in overweging ben of ik het ga wagen met haar nieuwste verschenen titel Nazomer (dit meer vanwege twijfelachtige beoordelingen, misschien is het dus niet zo leuk als het me op voorhand toescheen).

En nu ben ik dus weer zeer benieuwd wat er bij jullie op de planken staat te wachten om spoedig gelezen te worden!


Reacties op: Vervolg: Het leescafé, de vondsten