Jaimie Pisonier Auteur

Blogpost: Jaimie Pisonier

Voedingsdeskundige - module 1: voedingsleer #1

48752473d970e869230cd1c7c5f0a3a4.jpegHallo lieve lezers, 

Het studeren lukt goed. Ik werk braaf mijn eigen opgegeven schema af: elke dag 4 lesblaadjes. 

Mijn dyslexie is de boel al geregeld komen verstoren, maar ook de personages uit mijn tweede boekdeel wandelen tijdens het studeren mijn gedachten binnen, niet zo leuk natuurlijk. Want dan wil ik op dat moment heel graag gaan schrijven, maar dat doe ik niet hoor! Ze moeten netjes hun beurt afwachten. 

Deze thuisstudie is best pittig en ik neem de tip van mijn docente graag over om niets van buiten te leren, want dan blijft de leerstof niet hangen. Daarom gewoon blijven herhalen tot het een betekenis krijgt.

Een moeilijk woord daagt mijn dyslexie serieus uit, soms zit ik er naar te staren en weet ik zelf niet hoe ik het moet uitspreken. Gewoonweg omdat ik het overzicht van al die gekke zwarte letters op dat moment niet zie. Na hulp te hebben gevraagd aan manlief of mijn docente kan ik weer verder met leren. 


Het is ook al wel lang geleden, zo'n 22 jaar nu, dat ik nog zoveel met de hand heb opgeschreven. Mijn hand voelt nu dan ook een beetje stijf aan, maar toch vind ik het leuk om opnieuw zoveel te schrijven. Het stimuleert mijn hersenen en daardoor komt mijn creatieve kant in werking. Dat is ook meteen de reden waarom Dane (hoofdpersonage uit mijn tweede boekdeel) zich zoveel komt moeien tijdens mijn studie. Ik gebruik ook graag veel kleuren in mijn tekst, dat maakt het mij visueel gemakkelijker. 

Ik heb er in elk geval nog heel veel plezier in en dat is het belangrijkste, toch? 

Reacties op: Voedingsdeskundige - module 1: voedingsleer #1

Gesponsorde boeken