Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
    Mascha Gesthuizen Auteur

Blogpost: Mascha Gesthuizen

Waarom de armband van Hanne de armband van Hanne werd

Brug, fiets armband? Wie mijn eerste twee boeken heeft gelezen, is misschien verrast door de cover van mijn derde roman, Hannes keuze. Die is compleet anders en de vraag is waarom? 

Het kiezen van een cover is een delicaat werkje. Een eerste vereiste is natuurlijk dat het past bij de inhoud van het boek. Is Hannes keuze dan zo'n ander boek? Daarvoor mag je de flaptekst raadplegen.

Het idee voor de cover ontstond in ieder geval vlot. Natuurlijk speelt de armband een rol in het verhaal. Maar er is meer over te zeggen. De armband die afgebeeld staat op de cover is vervaardigd door mijn nicht Tessa Reijmers. Zij is edelsmid en heeft haar eigen atelier. Toen het idee van een armband op de cover geboren was, hoefden we niet lang na te denken waar we zouden aankloppen voor een armband die zich leende voor fotografie.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

cf582d525b547dd758ca1ea7993c4a84.jpg

Samen met Tessa hebben we besproken welk type armbanden voorkwamen in de tijd dat deze in het boek voor het eerst voorkomt. Want dat moet natuurlijk kloppen. Daarna hebben we gekeken hoe de armbanden zich lieten fotograferen. Omdat de afgebeelde armband kan staan, viel de keus al snel op deze armband. Zo konden we een drie-D beeld neerzetten zonder gebruik te maken van steuntjes, steentjes of andere materialen. Dat drie-D idee vond ik belangrijk omdat het dynamischer is. De vorm van deze armband is bijzonder en zegt veel over de eigenaar in het boek. Dat maakte het zo mooi compleet. 

Verrast dit verhaal je? Laat je het me weten?

Lees verder op mijn site

Reacties op: Waarom de armband van Hanne de armband van Hanne werd