Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
    Martine Hoogschagen Auteur

Blogpost: Martine Hoogschagen

Wat vind je van de cover van mijn debuut NONCHALANT?

Zoals je aan de foto kunt zien speelt het verhaal aan de kust. De Franse kust om exact te zijn. Lynda Schipper de vrouwelijke hoofdpersoon is Nederlands. Ze gaat voor een jaar naar een vissersdorp aan de Atlantische kust in Frankrijk om een kookblog op te starten. Ze ontmoet daar onder andere de Franse Yann en zijn hond. Vindt ze hem meteen leuk? Nee, dat nu niet. De Bretonse naam ziet misschien een beetje gek maar Yann spreek je gewoon uit als Jan 😊 Mijn man Hemko heeft de cover gemaakt. Wat vind je er van?

Binnenkort deel ik de eerste drie hoofdstukken op mijn blog chezmartine.nl zodat je Nonchalant kunt lezen om te zien of het je aanspreekt. Ik heb mijn boek speciaal geschreven voor Frankrijkliefhebbers of voor wie graag naar tv-programma’s kijkt over mensen die emigreren. Het speelt in het Franse dorp Beauvoir-sur-Mer waar ik sinds 2006 woon. Wat Lynda in een jaar overkomt is deels geïnspireerd op wat wijzelf hebben meegemaakt sinds we in Frankrijk zijn gaan wonen en werken. Mijn schrijfstijl is eenvoudig en toegankelijk. Nonchalant is een luchtig boek zonder al te veel diepgang dus ideaal om ontspannen te lezen in deze gekke tijden. Je waant je even een jaar in Frankrijk😊 Nonchalant leest volgens de proeflezers erg lekker weg door de korte hoofdstukken. 

Op dit moment wordt er hard gewerkt aan de eindredactie. Toch kun je Nonchalant nu al op jouw leesplankje zetten bij Hebban.nl om het verhaal dan vanaf eind mei te kunnen lezen als boek, ebook en op KoboPlus. Kobo, Bol en Amazon: pre-orderen is over een paar weken al mogelijk. 

De officiële flaptekst: 
Lynda Schipper gaat voor een jaar in een klein vissersdorpje aan de Atlantische kust in Frankrijk wonen. Ze wil voor haar foodblog recepten verzamelen van gerechten die Fransen thuis doordeweeks eten. Lekker snel en simpel. Maar ze rekende er niet op dat ze met haar Nederlandse directheid en haar stadse mentaliteit op het Franse platteland wat in de problemen zou komen. Franse mannen blijken zich ook heel anders te gedragen dan ze verwacht had. En dan zijn er nog de ongemakken die het wonen op het Franse platteland met zich meebrengt…Gaat Lynda het wel redden en komt het goed met haar blog? Een origineel debuut over het starten van een nieuw leven en integreren in een andere cultuur, Franse gewoonten, met een vleugje romantiek. Speciaal geschreven voor Frankrijkliefhebbers of voor wie graag naar tv-programma’s kijkt over mensen die emigreren. Waan je met dit heerlijke luchtige verhaal even twaalf maanden in Frankrijk. Nonchalant is losjes gebaseerd op de ervaringen van de auteur na vijftien jaar wonen en werken (B&B) in Frankrijk. Martine Hoogschagen woont samen met haar man Hemko Bruinsel sinds 2006 in Beauvoir-sur-Mer in Frankrijk. Ze hebben een B&B en een paar vakantiehuizen op 800 meter van de Atlantische Oceaan (www.aupassagedugois.fr). In de zomer van 2022 komt er ook een kookboek uit dat geïnspireerd is op Nonchalant met de naam Fast French Food. Nonchalant is deel één uit de Zorgeloos serie. Drie luchtige verhalen die zich afspelen in een vissersdorp in Frankrijk aan de Atlantische kust. Er zijn steeds andere hoofdpersonen en geen cliffhangers aan het einde van elk verhaal. 

Alvast bedankt en tot snel, 

Martine
352407280d2decf9e50a84494f4c12e0.jpg

Lees verder op mijn site

Reacties op: Wat vind je van de cover van mijn debuut NONCHALANT?

Nonchalant - Martine Hoogschagen Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners