Advertentie
Blauw goud

Blauw goud

58
Gelezen 68 Aan het lezen 4 Wil ik lezen 20 Favoriet 5 Recensies 6
Thrillers & Spanning Artikelen 20 Lijsten 1 Spots 1 Top25's 2   Topics 0

Matt Paddinge erft na het overlijden van zijn moeder een schitterend getijdenboek. Het erfstuk behoorde toe aan zijn vader, die spoorloos verdween toen Matt tien jaar oud was. Historica Lineke Tesinga en haar vriendin Laura geloven hun ogen niet als Matt ze het boek laat zien: het is een verloren gewaand meesterstuk, bijzonder vanwege het veelvuldig gebruik van de kleur blauw, een pigment dat in die tijd uiterst zeldzaam was en zelfs duurder dan goud.

Al snel wordt Matt geconfronteerd met een reeks mysterieuze gebeurtenissen. Alles wijst erop dat er iemand achter het getijdenboek aanzit, maar ook dat diegene meer weet over Matts vader. Wanneer Laura vervolgens direct in gevaar komt, zit er maar één ding op: Matt moet razendsnel de waarheid achterhalen?

Genre
Thrillers & Spanning
Serie
Lineke Tesinga (2)
Uitgeverij
Uitgeverij Luitingh-Sijthoff B.V.
Laatste editie
08 maart 2012
ISBN
9789021806303 , 9789021806310
+Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het e-book € 9,99
E-book prijsvergelijker

Andere media

VN:

Door lezers

Thriller Club / Almar Otten
01 maart 2019 23 reacties
  Meer artikelen

Hebban recensie

    Gerry Hameetman Hebban Recensent

Constructief bijzonder ge(s)laagd

door Gerry Hameetman op 04-04-2012

Blauw is de titel en blauw is de cover - toch heeft de thriller Blauw Goud opvallend genoeg een rood tintje. Alle gebeurtenissen zijn terug te leiden naar het verraad van één man: bodemonderzoeker en fanatiek antikapitalist Hugo Paddinge die begin jaren tachtig zijn gezin in de steek laat en overloopt naar de communisten in de DDR.

Almar Otten laat zijn tweede thriller onder meer op vertrouwde...


Lezersrecensies (5)

Blauw goud

door: Jeanet 1 like
Ik ken de schrijver niet en ben niet bevooroordeeld. Waar het boek over gaat is al genoeg omschreven. Ik vond het een leuk boek. Origineel en een fijne verhaallijn. Het is goed te volgen. Ik vind het erg leuk dat er een boek is, die in de omgeving afspeelt waar ik in woon.

Blauwe-maandagswerk

door: Jack Schlimazlnik 1 like
Almar Otten ken ik van ander werk, waardoor ik hoofdpersoon Lineke ook al kende. Het wordt een beetje 'steeds weer hetzelfde', een herhaling van zetten, want een bibliothecaresse in Deventer heeft natuurlijk niet veel bewegingsvrijheid, waardoor het drama vrijwel altijd op een boek is gebaseerd, of...

Een spannende zoektocht

door: Annetje 1 like
In blauw goud neemt Almar Otten ons opnieuw mee in een spannende zoektocht. Het boek zit vol onverwachte wendingen, maar het geheel komt geloofwaardig over. Laag per laag kom je meer te weten, maar komt er ook een ander facet bij kijken : politieke overtuigingen uit de jaren 60/70, de DDR en de...

Beetje teleurgesteld...

door: Lies Oosterhoff 1 like
Ik had hele hoge verwachtingen van deze voor mij onbekende schrijver. In eerste instantie liet ik me leiden door historische thriller wat zo mooi op de voorkant van het boek staat. Dan denk je al snel aan een oud verhaal. Nou het begint inderdaad in een oude tijd en ik was nieuwsgierig hoe dat...

door: Willem van Gendt 1 like
Met Blauw Goud maakt Almar Otten het meer dan waar.
Soepele schrijfstijl. Spanning en gevoel voor compositie. Hij stopt veel in zijn boek geschiedenis, politiek, relaties, maar alles blijft bekwaam bijdragen aan een goed verteld verhaal.
Almar Otten is met de historische thrillers in razende vaart op...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook