Oog om oog

Oog om oog

4
Gelezen 2 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 2
Thrillers & Spanning   Topics 0

Oog om oog is een verontrustend scherpzinnig verhaal dat zich afspeelt tegen de achtergrond van het hardvochtige drugsmilieu in Amsterdam. Jos de Spin wordt benaderd door Miranda, de dochter van een bajesmaat. Ze heeft, tegen haar zin, een pistool in huis, dat wordt gestolen door de benedenbuurjongen die verslaafd is aan crack. Jos gaat achter het pistool aan en komt terecht in een milieu van harddrugsdealers. Dan verdwijnt Miranda. Tijdens een strooptocht door de stad gaat Jos op zoek naar de gruwelijke waarheid, terwijl het rondzwervende pistool dood en verderf zaait in de Amsterdamse onderwereld.

Genre
Thrillers & Spanning
Oorspronkelijke titel
Oog om oog
Uitgeverij
Cargo
Laatste editie
01 januari 2004
ISBN
9789023412410
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie E-book prijsvergelijker

Andere media

VN:
Advertentie

Hebban recensie

Rechttoe, rechtaan

door Gerd Boeren op 09-02-2004

Jos is een eigenheimer met een gouden hart. Als je ooit iemand nodig hebt, ga dan naar hém toe.’ Miranda slaat haar pa’s advies niet in de wind. Ze klopt meteen bij Jos De Spin aan als haar buurjongen Martijn het pistool steelt dat ze voor een vriendje verstopte. Jos komt te laat; Martijn verpatste de gun al in ruil voor crack. Zowel de crackhandelaar als diens leverancier zouden het wapen...


Lezersrecensies (1)

door: erwin de koning-3176 1 like
Het eerste boek met Jos de Spin (Merg & Been, 1986) behoort tot één van mijn all time favorites en ik was dan ook in euforische stemming toen ik dit boek bij de boekhandel aantrof.
En gelukkig, Gerben Hellinga is het nog niet verleerd.
De oude rot in het vak levert hier opnieuw een Meesterwerkje...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook