Lazarus

Lazarus

25
Rank 3454 Gelezen 33 Aan het lezen 1 Wil ik lezen 9 Favoriet 1 Recensies 3
Thrillers & Spanning Top25's 1   Topics 0

Is inspecteur Rebus eindelijk te ver gegaan? Zijn baas tegenspreken kan geen kwaad, maar een volle mok van het beste uit de automaat in haar richting valt niet te negeren. Rebus gaat terug naar de politieacademie voor herscholing, met nog vier onorthodoxe Schotse politiemannen. Daar wordt meer van hen verwacht dan een goed gesprek met een P&O'er. De onopgeloste zaak die de bad boys krijgen, herinneren sommige teamleden zich van vroeger. Rebus kende het slachtoffer, Rico Lomax, een schooier uit Glasgow om wiens lot niemand rouwig is. Wil het hoofdkwartier de veteranen kwijt, in plaats van ze een les teamwork te geven?

Terug in Edinburgh levert de zaak die Rebus moest laten schieten een verrassende verdachte op: Morris Gerald Cafferty, Rebus' oude tegenstander, net vrij uit de beruchte Barlinnie-gevangenis. Rechercheur Siobhan Clarke is dan wel bevorderd, maar is ze klaar om in de voetsporen van John Rebus te treden? Kan zij het spel van Cafferty meespelen?

Genre
Thrillers & Spanning
Oorspronkelijke titel
Resurrection Men
Serie
John Rebus (13)
Vertaald door
Rob Kuitenbrouwer , Frank Lekens
Uitgeverij
Uitgeverij Luitingh-Sijthoff B.V.
Laatste editie
16 maart 2007
ISBN
9789024556441 , 9789046303962
+

Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie E-book prijsvergelijker

Andere media

VN:
Advertentie

Hebban recensie

Kijken vanaf een spoorwegviaduct

door Bert Peene op 18-06-2007

Moet een zichzelf respecterende criticus altijd de schijn van onafhankelijkheid ophouden, of mag hij ook gewoon eens bekennen zo’n grote fan van een schrijver te zijn dat hij ieder boek van deze auteur op voorhand goed vindt? In sommige kringen is dit een serieus dilemma; voor mij niet. Zo zult u van mij geen kwaad woord horen over enig boek van Ian Rankin. Een ‘Rankin’ krijgt van mij altijd...

Lezersrecensies (2)

Onaangepast en cynisch

door: Jan Van Der Voort 1 like
In Lazarus, de Nederlandse vertaling van Resurrection men laat de Schotse schrijver Ian Rankin zijn meesterlijke inspecteur John Rebus opdraven in gezelschap van de net gepromoveerde brigadier Siobhan – Sjie-von voor de vrienden – Clarke. Een onorthodox stel.
Rebus wordt door zijn korpschef...

door: P. Gabriel-3224 1 like
De boeken van Ian Rankin kunnen me niet snel genoeg vertaald worden. Lazarus is het geweldige verhaal van Rebus, die onder voorwaarden terug moet naar een opleidingscentrum voor agenten.
In dit geval agenten die het niet zo nauw nemen met de bestaande hierarchie. Het verhaal slingert zich via erg...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook