Haarlemmerolie

9

Een verdwenen Italiaanse tandartsdochter verblijft vermoedelijk tegen haar zin in Haarlem. Haar radeloze vader vraagt zijn vriend, speurder Niccolò Neonato, haar op te sporen. Neonato en zijn jonge assistent Piero Mulier hebben in Haarlem echter nog een paar andere zaken op te knappen, zaken van eer.

Neonato wordt er geconfronteerd met zijn ergste nachtmerrie: de moord op zijn vader. En Piero wil zijn beroemde en beruchte voorvader, Pieter Mulier de Jongere, vrijpleiten van de moord waarvoor de Haarlemse schilder in de Hollandse Gouden Eeuw in het cachot verdween. De zoektocht naar het vermiste meisje verloopt ondertussen moeizaam.

Op weg naar de ontknoping maakt de lezer kennis met de Italiaanse onderwereld, met een priester die de weg kwijt is en met de duivel in eigen persoon. Haarlem schudt op zijn grondvesten. Maar gelukkig is daar haarlemmerolie als universeel heelmiddel. Haarlem zoals u het nog niet kende...

Verschenen in
Serie
Niccolò Neonata (5)
Genre
Thrillers & Spanning
Laatste editie
11 maart 2011
Uitgeverij
Sijthoff
ISBN
9789021804422 , 9789021804897

Hebban recensie

Haarlemmerolie heeft de elementen van een goede

door Linda Samplonius op 20-06-2011

spannende roman in huis, alleen verdrinken ze in een warboel van randfiguren.,Schrijfster en journaliste Margreet Hirs debuteerde in 2000 met de thriller Bittere honing, die genomineerd werd voor de Schaduwprijs en de Gouden Strop. Vervolgens verscheen Romeins theater, een misdaadroman rond politieman Niccolò Neonato. Later volgden nog twee boeken met Neonato in de hoofdrol en Italië als warme...

Lezersrecensies (1)

door: Peter Roosen 1 like

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic