De bandiet

1

Milaan wordt in de jaren zeventig geterroriseerd door de clan van de marsigliesi, de bende van Renato Vallanzasca en zijn handlangers. Diefstallen, afpersing en ontvoeringen zijn aan de orde van de dag. Tenminste, dat is wat de kranten schrijven.

Maar daarin wordt niks gezegd over de donkere kant van de banden van de criminelen met de Siciliaanse maffia, de macht van de staat, de geheime dienst, de nieuwe Camorra, de vrijmetselarij, links en recht-extremisme.

In dit van geweld, raadsels en misdaden overlopende milieu beweegt Renato Vallanzasca zich, de fascinerende en furieuze capo van de bende van Comasina. Aan de andere kant van de barricade probeert de adjunct-commissaris van de Squadra mobile van Milaan, Moncada, de puzzelstukken op de juiste plek te leggen.

Hij tracht namen te geven aan de personages die tien jaar lang de touwtjes binnen de belangrijke instituties in handen hadden en de Italiaanse democratie in een ijzeren greep hebben gehad.

De bandiet is het op feiten gebaseerde verhaal, dat leest als een spannende roman, van een nieuwsgierige en intelligente man. Een moderne Robin Hood, die aanbeden wordt als een popster en uitgroeit tot leider van de meest gewelddadige maffia van de jaren zeventig, publieksvijand nummer één.

Tegelijkertijd is het ?t verhaal van zijn vervolger, inspecteur Moncada, een trouwe dienaar van het recht. Iemand die ondanks alles blijft vechten om ervoor te zorgen dat het recht zegeviert.

Twee mannen wier paden gedoemd zijn om elkaar te kruisen...

Verschenen in
Oorspronkelijke titel
Vallanzasca
Genre
Thrillers & Spanning
Vertaald door
Esther Schiphorst
Laatste editie
13 januari 2012
Uitgeverij
Karakter Uitgevers BV
ISBN
9789045200637
Advertentie

Hebban recensie

Het verhaal wekt nooit empathie met de personages op

door raymond rombout op 25-02-2012

Renato Vallanzasca is wat je noemt een zware jongen. Hij is nu 61 jaar en heeft nog vier keer levenslang voor de boeg. Hij leefde dan ook al zijn levens op voor hij dertig was. In de jaren zeventig was hij een van de grootste gangsters in Italië, 'il numero uno', een reputatie die hij zich op de hals haalde door zijn ontelbare overvallen, brutale moorden en sensationele ontsnappingen. Italië...