Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

De bandiet

Milaan wordt in de jaren zeventig geterroriseerd door de clan van de marsigliesi, de bende van Renato Vallanzasca en zijn handlangers. Diefstallen, afpersing en ontvoeringen zijn aan de orde van de dag. Tenminste, dat is wat de kranten schrijven.

Maar daarin wordt niks gezegd over de donkere kant van de banden van de criminelen met de Siciliaanse maffia, de macht van de staat, de geheime dienst, de nieuwe Camorra, de vrijmetselarij, links en recht-extremisme.

In dit van geweld, raadsels en misdaden overlopende milieu beweegt Renato Vallanzasca zich, de fascinerende en furieuze capo van de bende van Comasina. Aan de andere kant van de barricade probeert de adjunct-commissaris van de Squadra mobile van Milaan, Moncada, de puzzelstukken op de juiste plek te leggen.

Hij tracht namen te geven aan de personages die tien jaar lang de touwtjes binnen de belangrijke instituties in handen hadden en de Italiaanse democratie in een ijzeren greep hebben gehad.

De bandiet is het op feiten gebaseerde verhaal, dat leest als een spannende roman, van een nieuwsgierige en intelligente man. Een moderne Robin Hood, die aanbeden wordt als een popster en uitgroeit tot leider van de meest gewelddadige maffia van de jaren zeventig, publieksvijand nummer één.

Tegelijkertijd is het ?t verhaal van zijn vervolger, inspecteur Moncada, een trouwe dienaar van het recht. Iemand die ondanks alles blijft vechten om ervoor te zorgen dat het recht zegeviert.

Twee mannen wier paden gedoemd zijn om elkaar te kruisen...

Toon details

Redactionele recensie

Recensies (1)

Schrijf een recensie

Is De bandiet het boek voor jouw Reading Challenge?
Op naar de challenge

Populaire boeken in hetzelfde genre

Boeken van dezelfde auteur

Gesponsord

Deze thriller trekt je razendsnel mee in een complot met onbetrouwbare staatslieden met hun eigen agenda's, internationale conflicten en hoogoplopende bedreigingen voor de samenleving.

Reageren op De bandiet

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie.