(1)

De bandiet

Verschenen in
Oorspronkelijke titel: Vallanzasca
Milaan wordt in de jaren zeventig geterroriseerd door de clan van de marsigliesi, de bende van Renato Vallanzasca en zijn handlangers. Diefstallen, afpersing en ontvoeringen zijn aan de orde van de dag. Tenminste, dat is wat de kranten schrijven.

Maar daarin wordt niks gezegd over de donkere kant van de banden van de criminelen met de Siciliaanse maffia, de macht van de staat, de geheime dienst, de nieuwe Camorra, de vrijmetselarij, links en recht-extremisme.

In dit van geweld, raadsels en misdaden overlopende milieu beweegt Renato Vallanzasca zich, de fascinerende en furieuze capo van de bende van Comasina. Aan de andere kant van de barricade probeert de adjunct-commissaris van de Squadra mobile van Milaan, Moncada, de puzzelstukken op de juiste plek te leggen.

Hij tracht namen te geven aan de personages die tien jaar lang de touwtjes binnen de belangrijke instituties in handen hadden en de Italiaanse democratie in een ijzeren greep hebben gehad.

De bandiet is het op feiten gebaseerde verhaal, dat leest als een spannende roman, van een nieuwsgierige en intelligente man. Een moderne Robin Hood, die aanbeden wordt als een popster en uitgroeit tot leider van de meest gewelddadige maffia van de jaren zeventig, publieksvijand nummer één.

Tegelijkertijd is het ?t verhaal van zijn vervolger, inspecteur Moncada, een trouwe dienaar van het recht. Iemand die ondanks alles blijft vechten om ervoor te zorgen dat het recht zegeviert.

Twee mannen wier paden gedoemd zijn om elkaar te kruisen...Oorspronkelijke titel: Vallanzasca Verschenen in: Vertaling: Esther Schiphorst
Laatste editie:
13 januari 2012 Verschenen bij: Karakter Uitgevers BV
ISBN: 9789045200637 Genre: Thrillers & Spanning
Log in voor meer cijfers en beoordelingen

Meer van Vito Bruschini