Advertentie

Ariane het Maanuiltje

1
Gelezen 1 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 1
Non-fictie   Topics 0

In 2011 begon kunstenaar en schrijver Paul Christiaan Bos, geboren te Haarlem / Heemstede in 1956 en sinds vele jaren woonachtig in Fryslân, "The Owlery Project", oftewel zijn Uilen Project, waarbij hij zijn intense observaties van uilen op het doek zet. In ''Ariane, het Maanuiltje'' worden de verhalen afgewisseld met tekeningen en schilderijen uit het Uilen Project. Tussen kunstwerken en tekst bestaat een sterk verband. Paul heeft, naast de tekeningen en schilderijen die hij over het leven van de Uilenfamilie maakt, van het begin af aan ook een "Dagboek'' over ze bijgehouden. Het is het verslag van een langzaam steeds beter leren verstaan, en een steeds sterker wordende emotionele band met deze schitterende,complexe dieren. Al jarenlang tekent en vertelt kunstenaar en schrijver Paul Christiaan Bos over het leven van een familie Kerkuilen. fragment uit "Ariane het Maanuiltje" ...Normaal gesproken praat ik niet tegen Uilen, maar nu kan ik het niet helpen. Ze ziet me trouwens niet eens. Ze is haar trauma nog volop aan het verwerken. Als ik mijn gezicht dichter bij het hare breng, kan ik zomaar haar kindergedachten zien, die zijn als wolken. Wolkenflarden van gedachten die door een wind snel voorbij een maan gedreven worden. Het is een vreemde sensatie, die ik me zelfs van de tijd met Sterre niet kan herinneren. Werkelijk alles is anders dan anders bij dit nest. Het is de hoogste tijd om haar terug te brengen... Het eerste boek over de Uilenfamilie van Paul Christiaan Bos, ''Het Uilen Dagboek'', verscheen in maart 2015.

Genre
Non-fictie
Illustraties
Paul Christiaan Bos
Aantal pagina’s
144
Uitgeverij
Friese Pers Boekerij/Uitgeverij Noordboek
Laatste editie
20 november 2019
ISBN
9789056155537
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Lezersrecensies (1)

Getuigenis van een liefdevolle passie

door: Truusje Truffel leest 1 like
Na een ernstig auto-ongeluk zocht kunstschilder Paul Christiaan Bos (1956) noodgedwongen naar een nieuwe passie en raakte geïnspireerd en bedwelmd door de Uil; met name heeft hij grote bewondering voor de Gouduil, een Friese benaming voor de Kerkuil. De in Friesland woonachtige...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook