Advertentie
Autisme is een isme

Autisme is een isme

0
Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
  Topics 0
Volgens Martin Luther King (1929-1968) moeten we leren samenleven als broeders of we zullen ten onder gaan als dwazen. Door samenhorigheid, solidariteit, empathie en mededogen is broederlijkheid in een interpersoonlijke en/of sociaal-maatschappelijke context een speciale vorm van verbondenheid. Ze steunt op een ervaren verwantschap en op gedeelde waarden van waaruit men als burger het eigen leven en de wereld tegemoet wil treden. Ze is de bekroning van een ethisch gekleurd burgerschap en ze gaat hand in hand met (sociale) vrede in een samenhangende triptiek: van burgerschap naar broederschap op weg naar een harmonische, humane, vreedzame en rechtvaardige samenleving.

Een ‘vredesactieve’ maatschappij streeft, al van op de school, naar vrede op basis van sociale rechtvaardigheid. Ze ageert tegen de ‘onvrede’, tegen het kwade dat zich manifesteert in (kans)armoede, discriminatie en allerlei vormen van geweld.

De Vredeswijzers komen tot stand door de samenwerking van het Vredescentrum van de Provincie en de Stad Antwerpen, de Universiteit Antwerpen en de Opleiding Vredeseducatie Antwerpen.

Met bijdragen van Abied Alsulaiman, Gerbert Bakx, Luc Braeckmans, Christophe Busch, Rik Pinxten, Tom Sauer, Luc Swinnen & Dirk Coeckelbergh, Dirk Van Duppen & Johan Hoebeke, en Peter Verlinden.

ISBN: 9789463711050
Genre
Mens & Maatschappij
Aantal pagina’s
180
Uitgeverij
Gompel&Svacina bvba
Laatste editie
21 januari 2019
ISBN
9789463710510
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic