Advertentie

De berg van de ziel

2
Gelezen 2 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 1
Non-fictie   Topics 0

Als iemand weet wat kwetsbaar leven is, is het Ada de Jong wel. In de zomervakantie van 2008 verongelukten haar man en drie kinderen tijdens de afdaling van de Italiaanse berg Mt Dolent. Er volgden dagen, weken, maanden en jaren met voortdurend de vraag: hoe verder, nu alles volkomen anders is? Ada kende niemand die een groot verlies had meegemaakt tot ze Christa Anbeek ontmoette, auteur van Overlevingskunst. Aanleiding voor dit boek vormde het plotselinge overlijden van Christa's partner. Op jonge leeftijd verloor zij in één jaar haar ouders en broer. De ervaringen van Christa en Ada vormen de basis van De berg van de ziel, waarin ze belangrijke levensvragen aftasten, zoals: hoe vind je een weg als alles afgebroken is? Hoe ontdek je jezelf opnieuw? Hoe stijgen we boven onszelf en ons verdriet uit? Welke verantwoordelijkheden dienen zich aan als je ervan doordrongen bent hoe kwetsbaar leven is? De auteurs ontlenen deze 'oervragen' aan de theologie, maar beantwoorden ze op hoogst persoonlijke wijze.

Genre
Non-fictie
Aantal pagina’s
238
Uitgeverij
Uitgeverij Ten Have
Laatste editie
08 oktober 2019
ISBN
9789025902834
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie E-book prijsvergelijker

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Lezersrecensies (1)

Hoe verder in een bodemloos bestaan?

door: Lieve Baken 1 like
Het boek gaat over 2 vrouwen die beiden door een hel moeten. De ene vrouw (theologe) verliest haar ouders en broer in 1 jaar . Ze steunt erg op het geloof (de grijze blz in het boek) (die ik oversla ) De andere vrouw verliest haar drie kinderen en haar man tijdens een afdaling op een...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook