Advertentie

De dienstdokter

1
Gelezen 1 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 1 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0
Wie wil er niet een dagje mee op pad met de dienstdokter? Iedereen wil wel eens zien wat het werk op een huisartsenpost inhoudt. Zeven dagen per week verzorgen huisartsen hier de eerste opvang voor iedereen die medische hulp nodig heeft. In dit boek volgt de lezer de waarnemend huisarts Hans Veeken. Hij laat de charme van het gewone, alledaagse contact met een bezorgde patiënt of zijn familie zien. Maar u bent ook getuige van telefonische schermutselingen, een onverwacht sterfgeval, een inbreker die een oude dame een hartaanval bezorgt, een psychiatrische patiënt die met een mes dreigt en een overnachting in een bejaardenhuis. Het wordt allemaal zo beschreven dat je inderdaad het gevoel krijgt zelf met de dokter mee te lopen.

Hans Veeken vertelt op een pakkende manier over zijn avonturen tijdens wachtdiensten, buiten de gewone kantooruren. Het zou verplichte leerstof moeten zijn voor politici, ziekenhuisspecialisten en patiënten - ja eigenlijk voor iedereen. De huisarts is een duizendpoot aan wie iedereen, te allen tijde, alles mag vragen. Maar meer nog laat het boek iets zien van patiënten, allen met hun gevoelens, verwachtingen en angsten. En dat blijft boeien
Genre
Non-fictie
Aantal pagina’s
87
ISBN
9789031346363
+

Boekinformatie wijzigen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic