Advertentie

De markies

0
Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Literatuur & Romans   Topics 0
De charismatische Markies De Rays droomde van een nieuw land in de Stille Oceaan. In zijn te stichten kolonie La Nouvelle France zou hij als koning regeren en zouden zijn onderdanen in vrede en weelde leven . Zonder het eiland ooit te hebben bezocht, begon hij een grootschalige publiciteitscampagne over het leven in zijn kolonie . In zelf gedrukte kranten vertelde hij over het perfecte klimaat waar tropische ziektes niet bestonden, over huizen met aangeharkte tuinen die klaar stonden om betrokken te worden en over de vruchtbare velden waar men alles op kon verbouwen. Zelfs goud zou er voor het oprapen liggen. Aandeelhouders stonden in de rij om stukken land te kopen, en honderden mensen uit heel Europa lieten zich overtuigen door zijn prachtige verhalen.

In september 1879 vertrok het eerste schip vol kolonisten uit de haven van Vlissingen. De bemanning was een bonte verzameling arme boeren, idealisten en avonturiers. Onder luid gezang van het door de Markies zelf geschreven volkslied van La Nouvelle France verlieten zij de haven, op weg naar een nieuw leven aan de andere kant van de wereld. Maar in tegenstelling tot een utopische kolonie kwamen honderden migranten terecht op een rotsachtig strand omzoomd door een haast ondoordringbaar oerwoud, bevolkt door kannibalen die deze 'lange varkens' likkebaardend in de gaten hielden...
Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
272
Uitgeverij
Hollands Diep
Laatste editie
31 oktober 2019
ISBN
9789048839100
+

Boekinformatie wijzigen
1 keer bewerkt, laatste bewerking door Joyce Remmerswaal
Rapporteer deze bijdrage
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie E-book prijsvergelijker

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic