Advertentie
De onvervulde belofte. Sociale, economische en politieke analyse van de tijd waarin wij leven

De onvervulde belofte. Sociale, economische en politieke analyse van de tijd waarin wij leven

0
Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
  Topics 0
Dit zijn turbulente tijden: de materiële ongelijkheid tussen bevolkingsgroepen neemt toe, er is groeiende onvrede en boosheid, de globalisering zet almaar verder door, er is sprake van verdergaande flexibilisering en verlies van zekerheid in inkomens- en arbeidsverhoudingen en het zwaartepunt van de machtsverhoudingen op wereldniveau verschuift van de Atlantische naar de Indische Oceaan. Zekerheden als de hegemonie van de Verenigde Staten en oude vertrouwde Atlantische bondgenootschappen worden snel minder vanzelfsprekend. De Europese Unie zou in die wereld op drift een veilig bastion kunnen vormen, maar zij worstelt vooralsnog met haar identiteit, eurosceptische krachten in de lidstaten en ernstige democratische tekorten. Populisten ter linker- maar vooral ter rechterzijde maken gretig gebruik van de onzekerheid en onvrede om hun simplistische negatieve boodschappen aan de man te brengen. Meer dan riskant nationalisme en dromerijen over terugkeer naar vroeger ‘toen alles beter was’ hebben zij echter niet te bieden. Dit boek probeert deze en andere ontwikkelingen in hun onderlinge samenhang te begrijpen en probeert te zoeken naar constructieve perspectieven.

Rob de Lange was lange tijd docent-onderzoeker aan de Faculteit Sociale Wetenschappen van de Universiteit Utrecht. Daarna was hij docent sociale wetenschappen en onderzoeksmethoden aan de Hogeschool Utrecht, in het bijzonder bij de Faculteiten Communicatie & Journalistiek en Educatie. Daarnaast was hij universitair docent bij de Afdeling Communicatiewetenschap en de International School for Humanities and Social Sciences aan de Universiteit van Amsterdam. Naast onderwijs in methoden van het wetenschappelijk onderzoek verzorgde hij daar seminars over public affairs aan bachelor- en masterstudenten. Hij is gepromoveerd op een proefschrift over public affairs.

ISBN: 9789463711210
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
324
Uitgeverij
Gompel&Svacina bvba
Laatste editie
02 mei 2019
ISBN
9789463711210
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic