Advertentie
De rode driehoek

De rode driehoek

0
Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Literatuur & Romans   Topics 0
'De rode driehoek' symboliseert het communistische Sovjetregime. De USSR rustte op drie pijlers: de leider, Stalin; de partij, de CPSU; het geweldsmonopolie, de NKVD. De veiligheidsdiensten kwamen zelfs 's nachts met drie man - de 'trojka' - om iemand te arresteren. Het Sovjetregime hield zijn burgers als het ware gevangen in deze driehoek, er was vrijwel geen ontkomen aan.
Dit boek is de geschiedenis van mijn overgrootvader, die de zogeheten 'dekoelakisatie' aan den lijve heeft meegemaakt: boeren werden onteigend, moesten gedwongen tot de kolchoz toetreden of werden naar Siberië verbannen. In Oekraïne werden meer dan 2 miljoen mensen het slachtoffer van deze repressie, en waarschijnlijk werden nooit eerder in de geschiedenis van de mensheid in één jaar zoveel mensen met geweld beroofd van hun huis, hun bedrijf en hun grond. En als je iemand dat alles ontneemt, verliest hij daarmee zijn wilskracht, zijn vrijheid en zijn gevoel voor rechtvaardigheid.
Het verhaal van dit boek is een historisch, bijna chronologisch verslag van een van de meest ingrijpende perioden uit de Europese geschiedenis.

Maksim Boettsjenko,
Kyïv, 15 februari 2019
Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
320
Uitgeverij
Ef & Ef Media
Laatste editie
14 juni 2019
ISBN
9789491389115
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 21,99
E-book prijsvergelijker

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic