Advertentie
De sluipende staatsgreep

De sluipende staatsgreep

0
Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
  Topics 0

Paul Bekaert noemt zichzelf een romantische advocaat. Hij is een man met een missie. Aan het einde van zijn 45-jarige carrière als advocaat is het tijd om 'ook wat aan politiek te doen'.

Rechten van verdediging. Terrorisme. Politiek geweld. Vrijheid van meningsuiting. Privacy. Paul Bekaert is er dagelijks mee bezig. Hij verdedigde onder meer de Turkse militante Fehriye Erdal en het Baskische echtpaar Moreno-Garcia in ruige terrorismezaken.
In de Catalaanse onafhankelijkheidskwestie trad hij op voor onder meer Carles Puigdemont en de rapper Valtonyc. Bekaert constateert in zijn boek dat de scheiding der machten en sommige mensenrechten uitgehold worden, onder meer voor politieke doeleinden of onder het mom van de 'terrorismebestrijding'.

In De sluipende staatsgreep herinnert de auteur ons aan het belang van de scheiding der machten, toont hij aan waarom het evenwicht vandaag zoek is, en reikt hij uitwegen aan.

Genre
Mens & Maatschappij
Aantal pagina’s
240
Uitgeverij
Lannoo
Laatste editie
04 oktober 2019
ISBN
9789401464383
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic