Advertentie
De Symboliek van het Kerstverhaal

De Symboliek van het Kerstverhaal

0
Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0
ACHTERZIJDE VAN HET BOEK:
Dit boek bevat de kopieën van de Kerstverhalen uit de Herziene Statenvertaling. Daaraan wordt de betekenis van de symboliek van die verhalen toegevoegd, want de symboliek toont aan dat deze verhalen een belangrijke beschrijving van het innerlijk van de mens aanbieden. Dat betekent dat de Bijbel niet alleen een moreel historisch boek is, maar ook een actuele weergave is van de innerlijke geest van de mens.
Zo blijkt de Bijbel zeer actueel te zijn.
De symboliek wordt beschreven door de Joodse Overlevering, wat aantoont dat de Bijbel oorspronkelijk in de eerste plaats als een actuele beschrijving van het menselijke leven werd begrepen.
In deze moderne tijd neemt het herkennen daarvan weer toe.
Om het publiek aan te bieden daar ook kennis mee te kunnen maken is het Kerstverhaal als uitgangspunt gekozen omdat velen het kerstverhaal min of meer herkennen.

Ir. Henri A. Faddegon (1951) geeft al vele jaren lezingen over de symboliek van het leven gebaseerd op de klassieke Joodse Overlevering.
Genre
Religie & Spiritualiteit
Aantal pagina’s
128
Uitgeverij
Jongboek
Laatste editie
03 april 2019
ISBN
9789463867733
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic